Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan CHP'li Onursal Adıgüzel'in itiraflarına sert sözler: Bu vahamet, ihanet başka bir şey değil

TV100'ün gündem belirleyen programlarından Başak Şengül ile Doğru Yorum'da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Parti Meclisi üyesi ve eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in itiraflarını sert sözlerle eleştirdi. Özcan, "Bu vahametten, ihanetten başka bir şey değil. 14 Mayıs'ta örgütlerden sağlıklı veri gelmemiş. Sen yıllardır örgütlerini eğitememişsin ki... " dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan CHP'li Onursal Adıgüzel'in itiraflarına sert sözler: Bu vahamet, ihanet başka bir şey değil

Gazeteci Nedim Şener, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP 26. Dönem Milletvekili Dr. Dursun Çiçek, güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Devlet eski Bakanı Dr. Masum Türker, Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu. CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in “Ocakta partinin yaptırdığı anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi” sözleri programda masaya yatırıldı.

"BU VAHAMET, İHANET BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Özcan "Onursal Adıgüzel bu seçimde alınan mağlubiyetin en önemli sorumlularından bir tanesidir. Dolayısıyla Onursal Adıgüzel’in şimdi yaptığı itirafların hiçbir önemi kıymeti yoktur. Sayın Adıgüzel seçimden bu yana ilk kez konuşuyor. Madem yılardır bilişimden sorumlusun, seçim sistemini kuruyorsun, hatta yapılan anketleri görüyorsun ve ‘Seçim sonuçlarıyla doğru orantılı’ diyorsun. Erdoğan’ın seçimi kazanacaklarını görmüşler bu aslında bir itiraf ve seslerini çıkarmamışlar. Bu vahametten, ihanetten başka bir şey değil. 14 Mayıs'ta örgütlerden sağlıklı veri gelmemiş. Sen yıllardır örgütlerini eğitememişsin ki... Kimi suçluyorsun? Sen bir sistem getirmişsin, şifreler vermişsin. Onların kullanılmadığını gördük. CHP örgütlerinin ne kadar hantal bir yapısı olduğunu zaten biliyor olman lazım. Birçok şehirden sağlıklı sonuç alamıyorsun. Bu her seçimde başımıza geldi. Özeleştiri yapılmamış. 2018'de özeleştiri yapıldı mı?" ifadelerine yer verdi.

ADIGÜZEL NE DEMİŞTİ?

Adıgüzel, ’14 Mayıs akşamı seçim veri sisteminin çalıştığını, buna dair ellerinde video kayıtları olduğunu’ söylemişti.

“14 Mayıs akşamında yaşadığımız sıkıntı, örgütlerden gelen verilerle ilgiliydi. Örgütten veriler yavaş geldi. İstanbul örneğini vereyim: Akşam 21:30 ve biliyorsunuz kamuoyu bilgi bekliyor. Ama İstanbul’da o saat itibariyle sandıkların toplamda yüzde 50’siden veri gelmişti” diyen Adıgüzel, ‘sorumluluğun örgütten sorumlu genel başkan yardımcısında olduğunu’ belirtmişti.

“Ben istifa etmiş olmama rağmen genel başkanımızın ricasıyla oradaydım. Benden rica etti, ‘Görevi sürdürmenizi istiyorum’ dedi. 28 Mayıs’ı da bu arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Hatta mükemmel yaptığımız halde neden bu cezayı aldık?” diye sotan Adıgüzel, ayrıca, ocak ayında CHP’nin yaptırdığı anketlerde Kılıçdaroğlu’nun geride çıktığını, bunun MYK’da tartışıldığını ve itirazlar olmasına rağmen görmezden gelindiğini ifade etmişti. Seçim sonuçlarının ocak ayındaki anketlere benzer biçimde geldiğini dile getiren Adıgüzel, partisinin aday belirleme yönteminin hatalı olduğunu söylemişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin