Boji'ye 'kumpasa' İBB suç duyurusunda bulundu mu? Boji neden sahiplendirilmek isteniyor? MedyaTava sordu, İBB'li yetkili yanıtladı

İstanbul'da toplu ulaşımı kullanmasıyla gündem olan 'Boji' isimli köpeğin tramvaya pislediğine dair bir iddia ortaya atılmıştı. Bu iddiayı İBB Sözcüsü Murat Ongun paylaştığı görüntüyle yalanlamış, Boji'ye kumpas kurulduğunu duyurmuştu. Peki o kumpası kuran kişi kim? Hakkında suç duyurusunda bulunuldu mu? Ve Boji neden sahiplendirilmek isteniyor? MedyaTava bu soruları İBB'li yetkililere sordu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Boji'ye 'kumpasa' İBB suç duyurusunda bulundu mu? Boji neden sahiplendirilmek isteniyor? MedyaTava sordu, İBB'li yetkili yanıtladı

Çağdaş ULUS- MedyaTava-ÖZEL HABER

Türkiye kamuoyu,  bir haftadır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) baktığı Boji'ye kurulan kumpası konuşuyor. 

Tramvay koltuğundaki dışkıyı fotoğraflayarak sosyal medyada paylaşan bir kişi "İBB'nin kadrolu köpeği Boji tramvaya pisledi" mesajını paylaşmıştı.  Bu paylaşım sonrası da İBB Sözcüsü Murat Ongun'un bir kişinin tramvay koltuğuna dışkı bıraktığı anların videosunu yayınlamasıyla Boji'ye iftira atıldığı ortaya çıktı.

İBB'YE MEDYATAVA'DAN ÜÇ SORU

Boji'ye kumpas ise bu görüntüler sonrası gündem oldu.

Peki o kumpası kuran kişi kim? Hakkında suç duyurusunda bulunuldu mu? Boji neden sahiplendirilmek isteniyor? MedyaTava bu üç soruyu  İBB Medya İlişkileri Koordinatörü ve Basın Danışmanı Ceren Akdağ'a sordu. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU MU?

Akdağ, tramvay koltuğuna dışkı bırakan kişi hakkında suç duyurusunda bulunmadıklarını belirtti, "Koltuğa dışkı bırakan kişi bir meczup da olabilir. O kişiyi afişe etmek gibi bir niyetimiz de yok. Ama buradaki asıl mesele bu olay üzerinden o koltuğun fotoğrafının çekilip sosyal medyada paylaşılması. Birilerinin de sosyal medyada Boji'ye kin kusması. İftiraya destek çıktılar" dedi.

 PEKİ BOJİ NEDEN SAHİPLENDİRİLİYOR?

Bu kumpastan hemen sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun,  Boji için geniş arazili evi olan bir aile arandığını söyledi.

Açıklamasında "Bunca spekülasyondan sonra başına bir şey gelmesinden korkuyoruz" diyen Ongun, Boji'nin geniş alana ihtiyacı olduğunu belirterek bir aile aradıklarını söyledi.

MedyaTava, Boji'nin sahiplendirilme girişimini de sordu.

Ceren Akdağ bu soruya da, "Aslında epeydir Boji'yi sahiplendirmek istiyorduk. Boji, insanlardan korkmayan bir hayvan. Ama bizler Boji'ye bir yerlerde zarar verilmesinden hep korktuk. O nedenle zaten sahiplendirme arayışı içindeydik. Bu kumpas olayı sonrası sosyal medyada Boji'ye ölüm tehditleri yazılarına da denk gelince durumu hızlandırmak istedik." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin