Boğaziçi'nde Naci İnci tepkisi: #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler

Melih Bulu'dan sonra Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne gece yarısı kararnamesiyle Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin atanması yine tepki çekti. Boğaziçililer bu atamaya tepkili ve #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler. Boğaziçi Dayanışması da "Boğaziçi Direnişinin bütün bileşenlerini Kayyum Naci İnci'ye karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Boğaziçi'nde Naci İnci tepkisi:  #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerinin yeni rektörleri belli oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin atandığı açıklandı.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınmasının ardından, rektörlük görevini vekaleten yürütüyordu.

 

Tepkiler de gelmeye başladı

Ancak gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan bu atama kararına Boğaziçiler tepki gösterdi.  Sosyal medyada #DirenişeDevam #NaciİnciRektörümüzDeğildir #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz hastagleri altında paylaşımlar yapıldı. 

Boğaziçi Dayanışması da "Boğaziçi Direnişinin bütün bileşenlerini Kayyum Naci İnci'ye karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Tüm kayyumlar gidene kadar" açıklamasında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Melih Bulu'nun yerine Naci İnci'nin rektör olarak atanmasına tepki gösterdi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin