Boğaziçili öğrencilerden İBB'ye yurt teşekkürü: Okulumuzun yurt sorunu vardı, sizin sayenizde tarikat yurtlarına gitmeden barınabiliyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında Ümraniye, Esenyurt ve Şişli erkek yurtları için CHP'li milletvekilleri ile resmi açılış törenine katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen İmamoğlu onlarla bir süre sohbet etti. Burada bir öğrenci, "Okulumuzun çok büyük bir yurt sorunu vardı. Bizi tarikat duygularına mecbur bıraktılar. Ancak sizin sayenizde, oralara gitmeden çok rahat imkanlarla barınabiliyoruz. Teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Boğaziçili öğrencilerden İBB'ye yurt teşekkürü: Okulumuzun yurt sorunu vardı, sizin sayenizde tarikat yurtlarına gitmeden barınabiliyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında kente kazandırdığı 10 yurttan 3’ünü daha resmi törenle hizmete aldı. Ümraniye, Esenyurt ve Şişli Erkek Öğrenci Yurtları; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katıldığı törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Ümraniye’deki yurt binasında gerçekleştirilen törende sırasıyla; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat, İmamoğlu, Adıgüzel, Torun ve Altay birer konuşma yaptı.

“YOLCULUK GENÇLERE SAYGI DUYMAKLA BAŞLADI”

Kamu kurumu olarak gençlere sahip çıkma sorumlulukları olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Ama yöntem, bugün sahaya düşen modelde değil. Yani akıl vererek değil. Hayat tarzı dayatarak hiç değil. Etkinliklerine yasak koyarak, gençlere sahip çıkamazsınız. Önce gençlere mutlak saygı duymamız gerekir. Ve gençlere saygı duymakla başladığınız yolculukta, emin olun ki, gençlerin size kattıkları ve katacakları çok üst seviyede olur. Bunun ne anlama geldiğini idrak edebilmek adına, kesinlikle ve kesinlikle özenli bir davranışı, saygıyla bir bakışı ortaya koyduğunuzda, gençlerin nasıl bir diyalog becerisine sahip olduğunu ve nasıl katkı sunduğunu görebilirsiniz” dedi. 

“SORGULANMASI GEREKEN SORULAR VAR”

“Bu ülkenin, bütün kamu yurtlarında bu imkanları sunuyor olmasının aslında normal bir hizmet olması gerektiğini de ifade edeyim” diyen İmamoğlu, “Ama maalesef şu anda böyle bir ortam, yurt imkanı sunulan yerlerde dahi devletimiz tarafından sunulamıyor. Herkesi aslında bunun neden böyle olduğunu düşünmeye de davet ediyorum. Neden biz üniversiteli gençlerin tamamına bu en üst seviyede imkanları sunabilen bir devlet değiliz. Ya da bu ülkenin bütçesinden çocuklara, gençlere niçin yeterli bir pay ayırmıyoruz? Ayıramıyor muyuz? Ayırmıyor muyuz? Bunların sorgulanması lazım. Bu soruların cevabını herkesin kendi aklında, vicdanında günü geldiğinde vereceğine inanıyorum. Milletimiz de bu vicdanıyla sorguladığı sorulara en güzel cevabı nerede verecek? Sandıkta verecek” ifadelerini kullandı. 

 

Boğaziçili öğrencilerden İBB'ye yurt teşekkürü: Okulumuzun yurt sorunu vardı, sizin sayenizde tarikat yurtlarına gitmeden barınabiliyoruz - Resim : 3

ÖĞRENCİLERDEN SEVGİ GÖSTERİSİ

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı da konuşmasında, “Bu sene yurt sayımızı 6’sı kız, 4’ü erkek olmak üzere toplamda 10’a; 622 olan öğrenci kapasitemizi de 2 bin 800 yüze çıkardık. Önümüzdeki yıl kapasitemizi 5000 çıkaracağız. Bugün burada 328 yatak kapasiteli Ümraniye, 495 yatak kapasiteli Esenyurt ve 78 yatak kapasiteli Şişli erkek yurtlarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz” bilgilerini paylaştı. Konuşmaların ardından Altay, Torun, Adıgüzel, İmamoğlu, CHP milletvekilleri İbrahim Kaboğlu, Turan Aydoğan, Gökan Zeybek, Özgür Karabat ve beraberlerindeki heyet tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Daha sonra yurt binasına geçen heyet, öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı. 

GÜLDÜREN “FENERBAHÇE” DİYALOGU

Yurtta incelemelerde bulunan İmamoğlu, öğrencilerle de renkli sohbetler gerçekleştirdi. İmamoğlu, bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyen bir öğrencinin, “Çoğu erkeğin olduğu gibi, benim de şöyle bir isteğim var. Avrupa kupası maçları, genellikle olduğu gibi sadece Kadıköy'de. Maçın bitmesi 23.45 civarı. Yurda giriş 00.00 olduğu için, bu konuda sizden bir destek istiyoruz” sözlerine, “Neyse Fener grubu yapın buradan, biz sizi getirir, götürürüz; ayıp ediyorsun” yanıtını verdi. İmamoğlu, aynı öğrencinin, “Başkanım sözü aldık mı” sorusunu da “Tamam, ben söz veriyorum kardeşim. Şöyle yaparız: Bizim bazı statlarda özel alanlarımız var. Kulüplerle konuşup, çekilişle ya da bir şeyle misafir edebiliriz bazı maçlarda. Ama Galatasaray, ama Fenerbahçe ama Beşiktaş; bazı maçlarda misafir de edebiliriz. Ama tabii hepinizi demiyorum yani şanslı arkadaşlara. İsimlerini yazdırırlar” şeklinde yanıtladı. İmamoğlu, bir başka öğrencinin, “Öncelikle size buraya hoş geldiniz diyorum. Ben Boğaziçi öğrencisiyim. Okulumuzun çok büyük bir yurt sorunu vardı. Bizi tarikat duygularına mecbur bıraktılar. Ancak sizin sayenizde, oralara gitmeden çok rahat imkanlarla barınabiliyoruz. Teşekkür ediyoruz” sözlerine de “Sağ ol kardeşim, sağ ol” karşılığını verdi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin