Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için hapis cezası isteniyor!

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'ye yönelik protestolarda gözaltına alınan ve yargılanmalarına başlanan 14 öğrencinin davasında mütalaa açıklandı. Savcılık, 14 öğrenciye yönelik 25 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Google Haberlere Abone ol
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için hapis cezası isteniyor!

Boğaziçi Üniversitesi'nde izinsiz gösteriye katılarak Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin aracına zarar verdikleri öne sürülen 14 sanığın, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta direnme" suçlarından 23 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, bazı müştekilerin avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıkların avukatları ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıkların 4 Ekim 2020'de Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'nin makam aracının önüne geçerek İnci ve şoförü müşteki Şenol Aydın'ın üniversiteden çıkışını engellediklerini ifade etti.

Sanıkların kendilerine müdahale eden güvenlik görevlisinin görevini yapmasına da engel oldukları belirtilen mütalaada, tüm sanıkların, "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "Toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta direnme" suçlarından 3 yıl altışar aydan, 23 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, taraflara mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin