Bodrum Kaymakamlığı güzel gelişmeye sosyal medya hesabından paylaştı: Bu şekilde devam ederse gelecek yıla mutlu gireceğiz

Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan Mumcular ve Geyik barajlarında su seviyesi dibi görünce eylül ayında kapatılmıştı. Güzel gelişmeyi Bodrum Kaymakamlığı güzel gelişmeyi "Önümüzdeki aylarda da yağışlar bu şekilde devam ederse Bodrumlular olarak gelecek yıla mutlu gireceğiz" notuyla duyurdu. Bodrum'a kasım ayında ortalama 113,2 kilogram yağmur düştü.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum Kaymakamlığı güzel gelişmeye sosyal medya hesabından paylaştı: Bu şekilde devam ederse gelecek yıla mutlu gireceğiz

Muğla'nın Bodrum ilçesinde metrekareye kasım ayında ortalama 113,2 kilogram, Milas ilçesinde ise 116 kilogram yağmur düştüğü bildirildi. İlçeyi besleyen Geyik Barajı'nın bulunduğu noktada düşen yağış miktarının ise metrekareye 212,9 kilogram olduğu açıklandı.

Dünyanın önemli turizm merkezlerinden Bodrum'da eylül ayında kuraklık nedeniyle kenti besleyen Mumcular ve Geyik barajlarında su, dip seviyeye inince her 2 baraj da kapatıldı. Bodrum'da ekim, yağış bakımından yetersiz geçerken, kasım ayının başından itibaren ise yoğun yağış aldı.

GEYİK BARAJI'NDAKİ SU SEVİYESİ YÜZDE 20'Yİ AŞTI

Kasım ayının 23'ü itibarıyla Geyik Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 20'yi aşarken, Mumcular Barajı'nda ise yüzde 10’u geçti. Etkili yağışlar baraj bölgelerinin yanı sıra yer altı su kaynaklarına da olumlu etkiledi.

BODRUM KAYMAKAMLIĞI: BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE GELECEK YILA MUTLU GİRECEĞİZ

Bodrum Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından, Bodrum ve Milas'ta kasım ayında düşen yağış miktarı yayınlandı. Yapılan paylaşımda, "Kasım ayında Bodrum ilçe merkezinde metrekareye 113,2 kilogram, Turgutreis Marina'da 116 kilogram, Milas'ta 159 kilogram, Milas Orman Sahası 212,9 kilogram yağış almıştır. Önümüzdeki aylarda da yağışlar bu şekilde devam ederse Bodrumlular olarak gelecek yıla mutlu gireceğiz" denildi. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin