Bodrum Kalesi’nde Spartaküs İsyanı

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde "Hürrem Sultan", "Bach Alla Turca", “Amazonlar”, Black Cake, Duende, Tango” ve "Spartacus" adlı eserler sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum Kalesi’nde Spartaküs İsyanı

Bodrum Kalesi, 2003 yılından bu yana, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Uluslararası Bodrum Bale Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.



Geleneksel tatil kültürünün sanatla iç içe geçmesini sağlayan festival kapsamında, on bir yıldır Türk ve yabancı kökenli sanatçıların muhteşem gösterileri sahneleniyor.



7-21 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin bu yılki açılışı temsili "Hürrem Sultan" balesi ile yapılacak. Sultan Süleyman’ın tahta geçişinden başlayarak Kanuni unvanını alışını lirik ve sanatsal bir dille anlatacak olan eser, padişahın seferlerini, tutkularını ve Hürrem ile geçirdiği saray yaşantısını da anlatıyor.



Programın ikinci eseri ise Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin, Dünya Dans Günü'nde muhteşem bir prömiyer ile sahnelere taşıdığı "Bach Alla Turca" olacak. Gösterinin ilk bölümü olan “Bach Konçerto”, dört farklı karakterin karşılıklı görüş, ikna ve uzlaşma kavramlarını Bach’ın tempolarında masaya yatırmalarını anlatan çağdaş bir dans yorumu.



Hem esere hem de ikinci bölüme adını veren "Bach Alla Turca" ise, Anjelika Akbar’ın piyanosu eşliğinde, Bach eserleri düzenlemesinden oluşan "Bach La Orientale" albümünden parçaları ile beden bulacak.



Festival, izleyicilerini Anadolu’nun arkaik dönemlerine götüren iki perdelik “Amazonlar”balesi ile devam edecek. Mitolojik öykülerden konusunu alan eserde kahramanlar, Amazon kadın savaşçıları, çeşitli çatışmalar ve gerçek bir ‘aşk’ çatışması var.



11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin zengin programında yer alacak ilk yabancı konuk topluluk ise Güney Kore'den Universal Ballet topluluğu olacak. Dünyaca ünlü üç koreografın, üç özgün performansından oluşan “Black Cake, Duende, Tango” üçlemesi ile sahne alacak olan topluluk, insanoğlunun sesten önceki evrensel anlaşma yöntemi olan beden dilinin olağanüstü anlatımıyla seyirci karşısında olacak.



Program, Sibirya’lı dünyaca ünlü bale topluluğu, Sibirya Devlet Balesi tarafından sahnelenecek olan "Spartacus" adlı bale eseri ile sona erecek. Roma Devletini çok uğraştırmış olan asi ve cesur Trakyalı köle Spartacus, köleler ve gladyatörlerle birlikte isyan çıkartacak ve Roma ordularını yenilgiye uğratacak.



Festival Programı 



7 Ağustos 2013 Hürrem Sultan, İstanbul Devlet Opera ve Balesi

10-11 Ağustos 2013 Bach Alla Turca, Samsun Devlet Opera ve Balesi

14 Ağustos 2013 Amazonlar, Ankara Devlet Opera ve Balesi

17 Ağustos 2013 Black Cake, Duende, Tango, Universal Ballet-G.Kore

20-21 Ağustos 2013 Spartacus, Sibirya Devlet Balesi



BİA Haber Merkezi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin