Bodrum Belediye Başkanı çevre kirliliği için önce vatandaşları ve sonra da altyapıyı suçladı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı yanıt verdi. Bodrum'da yaşanan çevre kirliliğinden kim sorumlu?

3 günde Bodrum'a 112 binden fazla araç girişi olurken, sezonun açılması ve Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlar adeta ilçeye akın etti. Bodrum'daki çevre kirliliği görüntüleri ise sosyal medyada yankı buldu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kirlilik nedeniyle hem sorumsuz vatandaşları suçladı hem de altyapı eksikliği için Karayolları, Turizm Bakanlığı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'ni adres gösterdi. Başkan Aras'a yanıt ise Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'dan geldi: Eksiğimiz yok.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum Belediye Başkanı çevre kirliliği için önce vatandaşları ve sonra da altyapıyı suçladı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı yanıt verdi. Bodrum'da yaşanan çevre kirliliğinden kim sorumlu?

Bodrum Belediye Başkanı çevre kirliliği için önce vatandaşları ve sonra da altyapıyı suçladı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı yanıt verdi. Bodrum'da yaşanan çevre kirliliğinden kim sorumlu? - Resim : 2

 Başkan Aras bu kez altyapı projesinin temmuz ayında tamamlanacağını söyleyerek Muğla Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve Turizm Bakanlığı'nı suçladı. Aras, "Temmuz ayında sona erecek olan altyapı projesi nedeniyle bozulan yollarımız, bulunduğu bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi, Turizm Bakanlığı ve Karayolları sorumluluklarında. Çevreyi kirletenlere kesilecek ceza tutarı yasayla belirleniyor ve an itibarıyla bu tutarın hiçbir caydırıcılığı yok" ifadesini kullandı. 

BAKAN YARDIMCISINDAN YANIT GELDİ

Bodrum Belediye Başkanı'na yanıt Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'dan geldi. Mumcu, "Öncelikle belirtmek isterim ki, Bodrum'un belediye sorumluluğunda olan dertleri ile dertlenmenize teşekkür ediyorum. Bu demek oluyor ki kısa zamanda çözüme kavuşturacaksınız." dedi.

Bodrum'da Bakanlık sorumluluğunda olan bir eksikliğin bulunmadığını ifade eden Mumcu, "Diğer taraftan sorumluluğumuzda dahi olmamasına rağmen üstlendiğimiz altyapı, arıtma ve bunların onarımından kaynaklı asfalt çalışmalarını da nisan ayında bitirdiğimizi biliyor olmalısınız" ifadelerini kullandı.

Aras'a, kışın 600, yazın 2 milyon kapasiteye çıkan nüfusu ise bir Kültür Turizm Bakanlığı başarısı olarak değerlendirmesini söyleyen Mumcu, hayırlı sezonlar diledi.

"BODRUM HEPİMİZİN EVİ"

Konuya ilişkin Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tv100'e açıklamalarda bulundu. Aras, çevresel atıkların olduğu kısma başka malzemeler atıldığını söyledi. Aras, başka türde atıkları sokağa bırakanlara ceza yazıldığını söyledi. Bodrum'da çöp toplanmadığı iddiasına "Normalde oralar evsel atıkların toplandığı bölgeler, normalde vatandaşlarımızın eşyaları değiştirdiği, budama yaptığı zaman belediyeye bir telefon açması bizim almamız için yeterli ama yapmıyorlar. Herkes sokağa malzemeye atmayı uygun görüyor. Bodrum hepimizin evi gibi siz nasıl mutfağın çöpünü oturma odasına atmıyorsanız budama çöpünüde sokağa atamazsınız. Görüntüleri görüyorsunuz, bunların hiç birisi evsel atık değil, eşyaları değiştirip sokağa bırakmış arkadaşlar. Bizim amacımız kimseye ceza kesmek değil kirletmemek." sözleriyle yanıt verdi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin