'Böcek' ortalığı karıştırdı, Zaman yalanlandı

Gazetede yayımlanan "2,5 yıl sonra yeni TÜBİTAK raporuyla gözaltı" başlıklı haberin gerçek dışı bilgilerle oluşturulduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
'Böcek' ortalığı karıştırdı, Zaman yalanlandı

TÜBİTAK, 18 Haziran tarihinde Zaman gazetesinde yayımlanan "2,5 yıl sonra yeni TÜBİTAK raporuyla gözaltı" başlıklı haberi yazılı açıklamasıyla yalanladı.



Haberde, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın  ofisinde bulamadığı cihazı eliyle koymuş gibi bulan MİT, yeni TÜBİTAK'a rapor yazdırdı. Erdoğan'ın oğluyla konuşmasına 'heceleme montaj' diyen ekibin raporunda böceğin yerleştirildiği tarih öne çekildi. Bugüne kadar 3 savcı değiştiren soruşturmada operasyonu Musul'a sansür isteten savcı Durak Çetin yaptı" gibi iddialar yer alıyordu.



TÜBİTAK'tan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Adı geçen haberde, 'böcek soruşturmasıyla' alakalı süreç özetlendikten sonra '(Savcı) Çetin'in talimatının ardından TÜBİTAK'a atanan yeni ekip tarafından apar topar bir böcek raporu hazırlandı. Raporun savcılığa ulaşmasının ardından da operasyonlar başlatıldı' denilmektedir. Ancak TÜBİTAK-BİLGEM Başkanlığındaki görev değişiminin ardından kurumumuza, yeni bir rapor yazılması için herhangi bir talep gelmemiş ve böyle bir rapor da yazılmamıştır. 



Haberin merkezine oturtulan ve başlığa taşınan 'yeni TÜBİTAK raporu' diye bir rapor hiç var olmamış, kurumumuzu yıpratmak ve kamuoyunu yönlendirmek için maksatlı bir şekilde kaleme alındığını düşündüğümüz haber, tamamen gerçek dışı bilgilerle oluşturulmuştur. Bu duyuru, haberin kamuoyunda yanlış anlamalara sebebiyet vermesini önlemek adına yayımlanmıştır." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin