BM Genel Sekreteri, radyolara ne çağrıda bulundu?

Ban Ki-moon, 13 Şubat Dünya Radyo Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
BM Genel Sekreteri, radyolara ne çağrıda bulundu?

Birleşmiş Milletler (BMGenel Sekreteri Ban Ki-moon, 13 Şubat Dünya Radyo Günü etkinlikleriyle dünyanın dört bir yanında yayıncı kuruluşlarda kadınların seslerinin daha fazla duyulmasının amaçlandığını belirtti. 



Ban Ki-moon, 13 Şubat Dünya Radyo Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Radyo dalgaları toplumsal cinsiyet eşitliği dendiğinde sıklıkla geride kalıyor. Hem mikrofonun önünde hem de arkasında oturan kadınların sesleri yeterince duyulmuyor" ifadelerini kullandı. 



Kadınlar ve kız çocukları hakkında yeterli miktarda haber yapılmadığını, dünya medyasında yönetim katındaki kadınların oranının yüzde 25'i dahi teşkil etmediğini vurgulayan Ban, radyo istasyonlarını, hem çalışanları hem de dinleyicileri bağlamında kadınlara daha eşitlikçi bir yaklaşım ortaya koymaya davet etti.



Radyo yayınları sayesinde basmakalıp ve dengesiz programların da önüne geçilebileceğini kaydeden Ban, "Önümüzde herkes için fırsat teşkil eden bir imkan bulunuyor. Gelin, bu yıl Dünya Radyo Günü'nü kadın radyo çalışanlarını selamlayarak ve geleceğin seslerini bugünden yetiştirmek için elimizden geleni yaparak kutlayalım" dedi. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin