BluTV'den çok konuşulacak belgesel serisi: Parayı Vuranlar

140journos, 90’lı yılların ses getiren olaylarının perde arkasını anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
BluTV'den çok konuşulacak belgesel serisi: Parayı Vuranlar

BluTV, yaz sezonunu iddialı bir belgesel seri ile karşılıyor. Araştırmaları ve video belgeselleri ile çok konuşulan alternatif haber platformu 140journos, BluTV için hazırladıkları ‘Parayı Vuranlar’ ile 1990’lı yıllara damgasını vuran üç girişimcinin hikayesini masaya yatırıyor.



Jet Fadıl, 900’lü Hatlar, Titan Saadet Zinciri... 1990’lı yıllara damga vurmuş ve senelerce konuşulan bu üç olay BluTV’nin yeni belgesel serisi ‘Parayı Vuranlar’ ile yeniden gündeme geliyor. “Fırsatlar ülkesi Türkiye’ye hoşgeldiniz.” sloganıyla 30 Mayıs’tan itibaren izleyicilerle buluşacak seri, son dönemde yaptığı araştırmaları ve belgeselleri ile ciddi bir kitlenin takip ettiği alternatif haber platformu 140journos’un imzasını taşıyor.



140journos, ‘Parayı Vuranlar’ ile 1990’lar Türkiye’sinde binbir farklı ticari oyunla insanların parasını almayı başaran “girişimci”lerin hikayesinin perde arkasını anlatıyor. Serinin birinci bölümünde Jet Fadıl yani Fadıl Akgündüz, ikinci bölümünde özel televizyonların yaygınlaşmaya başladığı yıllarda Türkiye’yi kasıp kavuran 900’lü hatlar ve üçüncü bölümünde ise Titan Saadet Zinciri yer alıyor.



140journos’tan Engin Önder, Cem Aydoğdu ve Can Pürüzsüz’ün editörlüğü, Kürşat Bayhan ve Ümit Oktay Aymelek’in çekimleriyle hayata geçirilen ‘Parayı Vuranlar’, BluTV ile 140journos’un ilk iş birliği olacak. ‘Parayı Vuranlar’ serisi 30 Mayıs’tan itibaren üç haftada bir yayınlanacak ve sadece BluTV üzerinden seyredilebilecek.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin