'Biz oyuncular çocuk ruhlu insanlarız'

"Eski Köye Yeni Adet" filminin başrol oyuncuları Füsun Demirel, Bülent Emrah Parlak ve oyuncu eşi Burcu Gönder Parlak, Medyatava'nın sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Biz oyuncular çocuk ruhlu insanlarız'

Juli Sanat ve FOX’un ortak yapımı “Eski Köye Yeni Adet” filmi, geçtiğimiz cuma günü sinemaseverlerle buluştu.



Başrollerini Bülent Emrah Parlak, Füsun Demirel, Burcu Gönder Parlak'ın paylaştığı film, sımsıcak bir köy hikâyesini anlatıyor. Bülent Emrah Parlak filmde köyün muhtarı Muhlise'e hayat verirken, Burcu Gönder Parlak karısı Şadiye'yi, Füsun demirel ise Muhlis'in annesini canlandırıyor.



Senaristliğini Gülistan Acet ile Ferit Karahan'ın yaptığı filmin oyuncu kadrosunda ise Demirel, ve Parlak çiftinin yanı sıra; Meltem Yılmazkaya, Osman Akça, Muhammed Cangören, Asiye Dinçsoy, Nursel Köse, Gürsü Gür, Güner Özkul, Nilüfer Kılıçarslan, Ali Rıza Kubilay, Ali Rıza Tanyeli ve Derya Karadaş gibi başarılı isimler yer alıyor.



Peki Eski Köye Yeni Adet, sinema izleyicisine ne vaat ediyor? Nasıl bir yeni adet köyü bu denli karıştırıyor? Füsun Demirel, Bülent Emrah Parlak ve Burcu Gönder Parlak, Medyatava'ya anlattı...



 



'Biz oyuncular çocuk ruhlu insanlarız'



Nasıl bir film bekliyor sinemaseverleri?



Bülent Emrah Parlak: Oldukça komik bir film bekliyor.



Nasıl bir set ortamınız vardı peki? Molalarda da komik anlar yaşayıp eğlendiniz mi?



Füsun Demirel: Çok dinamik ve Türkiye’nin son dönemde en parlak, en yetenekli oyuncularıyla çalıştım. Her biriyle tek tek gurur duyuyorum. Benim için onlarla seti paylaşmak muhteşemdi. Eğlendik tabii ki. Çünkü biz oyuncular çok çocuk ruhlu insanlarız. Eğlenmeden olmuyor. Dolayısıyla onun keyfini çıkarıyoruz her seferinde, her sahnede ve her tekrarda... Çoğu zaman da biz kendimizi tutamayıp güleriz halimize ve çekim tekrarları yapılır.



Setin de bu denli keyifli geçmesi de çok önemli bir şey aslında değil mi?



Füsun Demirel: Elbette… O enerji seyirciye de yansıyor.



Çekimler nerede yapıldı?



Bülent Emrah Parlak: Assos’ta yapıldı. Assos’un köylerini komple kendimize kapatmış olduk. Kasım ayında yapıldı çekimler ve biz o sonbaharın tadını çıkardık.



Biraz daha sakindir o halde…



Bülent Emrah Parlak: Çok sakindi ve çok güzeldi. Setimiz de çok keyifliydi.



Burcu Gönder Parlak: Bize de bir ilk oldu. Aile olarak oradaydık.



Yeşilçam tadında bir film olduğu yorumları yapılıyor. Peki nasıl bir yeni adet geliyor eski köye? Bir doğum kontrol yöntemiyle ilk kez karşılaşıyor sanırım köy halkı…



Bülent Emrah Parlak: İstersen ben de finalini söyleyeyim, hiç sinemaya falan gitmesinler yani … (Gülüyor)



Füsun Demirel: Ama olmaz ki her şeyi anlattınız… (Gülüyor)



Burcu Gönder Parlak: Senin eline sinopsis falan mı geçti acaba? (Gülüyor)



Bütün spoiler’ları verdim sanırım… Neler diyeceksiniz peki konusuyla alakalı?



Füsun Demirel: Pek çok komedi filminde çalışıyoruz ama bunda özellikle durum komedisi dediğimiz şey mevcuttu. Yaşanmış bir hikâye senaryolaştırılıyor ve aslında çok trajikomik bir özü var… Ülkemizde sıklıkla karşılaştığımız “Güleriz ağlanacak halimize” durumu mevcut yani. Nasrettin Hoca’lar, Aziz Nesin’ler ve daha niceleri bu topraklardaki kültürden beslendiler. Eski Köye Yeni Adet filmi de aslında biraz o lezzette bir proje oldu.



'Biz oyuncular çocuk ruhlu insanlarız' - Resim : 2



Bu da uzun zamandır özlemini duyduğumuz bir değer sinema perdesinde… Peki yeni projeler var mı?



Füsun Demirel: Benim 3. sezon “Aşk Dersleri” oyunum devam edecek. Çok dolu dolu gidiyor. Daha erişemediğim çok yer var.  Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da insanlarımıza “Aşk Dersleri”yle ulaşmak ve kadın meselesini, aşkı , sevgiyi özellikle de şu günlerde daha fazla konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla daha fazla insana ulaşmak ve sevgiye, sarmalanmaya dair sözlerimi söylemek istiyorum. Onun dışında yeni bir proje hazırlığım var. O da yine kadınlara dokunan bir proje olacak.



Burcu Gönder Parlak: Aşk Dersleri gerçekten kaçırılmaması gereken bir oyun. Bu nedenle herkese tavsiye ediyoruz.



Bülent Emrah Parlak: Kesinlikle... Geçtiğimiz sezon ben de bir oyun yaptım. “Bülent Bey’in Hikâyesi” adında tek kişilik bir oyundu. Bu arada “Tiyatro Bal Porsuğu” adını verdiğim kendi tiyatromu da kurdum. Buradan reklamını da yapayım. (Gülüyor)



'Biz oyuncular çocuk ruhlu insanlarız' - Resim : 3



Ne zaman sahnelenmeye başladı oyun?



Bülent Emrah Parlak: Geçen sezonun sonuna doğru çıkarttık oyunu, 8 tane oynadık ve sezonu kapattık. Şimdi yeni sezona başlayacağız, hazırlıklar devam ediyor. Başka bir oyun hazırlığımız da var. Bir sinema filmi yazdım, onun görüşmeleri devam ediyor.



Bayağı hareketli bir sezon olacak o halde… Füsun Hanım gibi usta bir isimle aynı projede yer almak nasıl bir duyguydu, neler kattı size?



Burcu Gönder Parlak: Ben ilk duyduğumda inanılmaz heyecanlandım. Çünkü çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir oyuncu. Gerçek hayattaki duruşuyla da oyunculuktaki yeteneğiyle de örnek aldığım bir isim. İnşallah başka işlerde de oynama şansına erişiriz.



Bülent Emrah Parlak: İnsan biriktirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hayranı olduğumuz ve yeteneklerine çok inanıp güvendiğimiz insanlarla beraber yol aldığımızda çok heyecan verici bir durum ortaya çıkıyor biz oyuncular için. Füsun abla da o büyüklerimizden birisiydi bizim için. Ben aynı heyecanı baba-oğul olarak aynı projede yer aldığım rahmetli Tuncel Kurtiz’de duymuştum. Füsun abla ile de anne-oğulu canlandırdık. Bu benim için çok büyük bir şeref… Çünkü onlar çok büyük değerler. Bizler de büyük kazanımlar elde ediyoruz onların sayesinde.



'Biz oyuncular çocuk ruhlu insanlarız' - Resim : 4



Tekrar filme dönecek olursak, Türk toplumunda çok sık karşılaştığımız kayınvalide, gelin ve oğul üçgeni bu filmde de mevcut. Peki çatışmalar yaşanıyor mu, Şadiye’yi kızdırıyor kayınvalide?



Burcu Gönder Parlak: Teşebbüsleri oluyor ama Şadiye buna çok izin vermiyor. (Gülüyorlar)



Füsun Demirel: Onunla baş etmek çok zor. (Gülüyorlar)



Hikâyenin devamı gelecek mi?



Bülent Emrah Parlak: Bu filmin devamı gelecek mi bilmiyorum ama bu köyün devamı gelebilir. Biz çok sevdik o köyü, tekrar gideriz. (Gülüyorlar)



 



 



 



 



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin