Bitlis'te korkunç kaza. Kaçak göçmenleri taşıyan minibüs takla attı: 4 ölü, 23 yaralı

Bitlis'te, kaçak göçmenlerin taşındığı minibüsün toprak yığınına çarparak, takla attığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, sürücü dahil 23 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis'te korkunç kaza. Kaçak göçmenleri taşıyan minibüs takla attı: 4 ölü, 23 yaralı

Kaza, Adilcevaz'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bahçedere köyü yakınlarında meydana geldi. Kaçak göçmenleri taşıyan Uğur Tanşuli yönetimindeki plakası öğrenilemeyen minibüs, yol kenarındaki toprak yığınına çarptıktan sonra kontrolden çıkarak takla attı.

Bitlis'te korkunç kaza. Kaçak göçmenleri taşıyan minibüs takla attı: 4 ölü, 23 yaralı

Kazada 4 kaçak göçmen hayatını kaybederken, sürücü dahil 25 kişi de yaralandı. İhbarla kaza yerine gelen sağlık ekibi, yaralıları ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan'daki hastanelere kaldırdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

12 KİŞİLİK MİNİBÜSE 26 KAÇAK BİNMİŞ

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 4 kaçak göçmenin öldüğü, sürücü dahil 23 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili detaylar ortaya çıktı. 12 kişilik minibüse 26 kaçak göçmenin bindirildiği belirtildi. Adilcevaz-Bitlis kara yolunda kontrol noktasındaki ekiplere yakalanmamak için ise minibüs sürücüsü Uğur Tanşuli'nin, Bahçedere köyü yoluna girdiği ve burada toprak yığınına çarptığı öğrenildi. 

MİNİBÜSE ÖNCÜLÜK EDEN 2 KİŞİ GÖZALTINDA

Ayrıca kaçak göçmenlerin taşındığı minibüse, başka araçla öncülük edildiği belirlendi. Minibüs sürücüsü Uğur Tanşuli'ye telefonla haber vererek köy yoluna girmesini sağlayan otomobildeki 2 şüphelinin ise jandarma ekiplerince yakalandığı belirtildi. 

Öte yandan kazada yaralanan 23 kişinin tedavileri sürüyor. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralılardan 13'ünün Tatvan, 2'sinin Ahlat, 8'nin ise Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi. 4 kişinin cansız bedenleri ise Adilcevaz ve Tatvan devlet hastaneleri morglarına götürüldü. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin