Bitcoin'de beklenen ralli başladı mı? Yeni yıl, dünyanın ilk kripto parası olan Bitcoin'e yaradı. Üç haftada yüzde 30'dan fazla yükseldi

Bitcoin'de uzun zamandır beklenen hareketlilik başladı. Yeni yılda Bitcoin yüzde 30'dan fazla değer kazandı. Kripto para piyasasının toplam değeri de kasım ayından bu yana ilk kez 1 trilyon 50 milyar dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin'de beklenen ralli başladı mı? Yeni yıl, dünyanın ilk kripto parası olan Bitcoin'e yaradı. Üç haftada yüzde 30'dan fazla yükseldi

Kripto paralarda ralli devam ediyor. Sektörün lider kripto parası Bitcoin, cuma günü akşam saatlerinden itibaren %10’luk bir artışla 23.370$’a kadar yükseldi.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, yeni haftanın ilk gününde kripto para piyasasını değerlendirdi. 

En çok kazandıran yatırım aracı

Ethereum’da ise 1680$ bölgeleri görüldü. Yıl başından beri yükselişin %40’ı aştığı Bitcoin ile birlikte kripto para piyasası yeni yılın en çok kazandıran yatırım aracı olmayı sürdürüyor.

Yükselişin en önemli sebebi küresel risk iştahında yaşanan toparlanma. 

Küresel piyasalar, 2008 finansal krizinden bu yana geçirdiği en kötü yıl olan 2022’yi geride bırakarak 2023’e yükseliş ile girmişti. Gelişen ve gelişmiş ülke endeksleri yılın ilk üç haftasında %10’un üzerinde değer kazandı.

Bunun en büyük sebebi ise resesyon fiyatlamasının yumuşaması. Her ne kadar Avrupa ve ABD ekonomisi için 2023’te resesyon hala ana beklenti olsa da sertlik derecesindeki beklentiler oldukça hafifledi.

ABD tarafında 2023’te yumuşak bir resesyon, ana senaryo haline gelmiş ve bu beklenti sabitlenmiş durumda. Öte yandan Luna – Terra ve FTX krizlerinden olumsuz ayrışan kripto para piyasası yeni yıla umutla giriş yaparak bu krizlerin fiyatlama etkilerini geride bırakmış gözüküyor.

Bitcoin’de 22.500$’ın da aşılmasıyla dört ayın en yüksek seviyesine çıkan lider kripto para biriminin toplam piyasa değeri 450 milyar dolarlara ulaşmış durumda. Kripto para piyasasının toplam değeri Kasım ayından bu yana ilk kez 1 trilyon 50 milyar dolar seviyesinin üzerine yükseldi.

Hangi gelişmeler takip edilecek?

Kısa vadede pozitif görünümün devam ettiği kripto para piyasasında bu hafta takip edilecek gelişmelerden en önemlisi çarşamba günü açıklanacak olan Tesla’nın dördüncü çeyrek bilançosu olacak. Bir önceki bilançosunda elindeki Bitcoin’lerinin %75’ini satan Tesla’nın 2022’nin son çeyreğinde nasıl bir aksiyon aldığı merak konusu.

Ek olarak perşembe günü ABD 4. çeyrek büyüme verisi ile cuma günü yine ABD’den kişisel tüketim harcamaları verisi piyasanın radarında olacak.

Etiketler bitcoin kripto para
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin