BİSAM açıkladı: Açlık sınırı asgari ücreti aştı! Yoksulluk sınırı 44 bin TL'ye dayandı

BİSAM'ın açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, yoksulluk sınırı 40 bin liranın üzerinde gerçekleşirken açlık sınırı ise asgari ücreti geride bıraktı. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti ise günlük 420 lirayı buldu.

Google Haberlere Abone ol
BİSAM açıkladı: Açlık sınırı asgari ücreti aştı! Yoksulluk sınırı 44 bin TL'ye dayandı

DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) Eylül 2023 dönemine ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı raporunu açıkladı.

BİSAM'ın yaptığı hesaplamaya göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı Eylül 2023 için 12 bin 612 lira oldu.

Açlık sınırı üzerinden hanehalkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınırı 43 bin 623 lira olarak gerçekleşti.

SAĞLIKLI BESLENMENİN MALİYETİ 12 BİN 612 LİRA

Rapora göre, sağlıklı beslenmek için her aile ferdinin alması gereken kalori miktarı farklılık gösterdi.

Yetişkin bir erkeğin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 3.451 lira olarak; yetişkin bir kadın için 3.297, 15-18 yaş bir genç için; 3.549, 4-6 yaş arası bir çocuk için; 2.314 lira olarak hesaplandı.

Sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam aile bütçesine maliyeti ise 12 bin 612 lira olarak tespit edildi. Eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı 43 bin 623 liraya ulaştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin