Birsen Tezer'den Bülent Ortaçgil'e destek!

Günaydın'a verdiği röportajdaki o sözleri tepki toplayan Ortaçgil'e, aynı sahneyi paylaştığı Birsen Tezer'den destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Birsen Tezer'den Bülent Ortaçgil'e destek!

Bülent Ortaçgil, önceki gün Sabah'ın Günaydın ekine verdiği röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle bazı kesimlerin tepkisini çekmişti.



Tepkiler karşısında suskunluğunu koruyan usta müzisyene ilk destek birlikte pek çok kez aynı sahneyi paylaştığı Birsen Tezer'den geldi. Tezer yaptığı yazılı açıklamada, "Hayatınızın her alanında sizinle yürümüş, sizi düşündürmüş, büyütüp olgunlaştırmış bir insana birkaç cümleden ötürü ne çabuk yüz çeviriyorsunuz? Bu kendinize de yüz çevirmek değil midir? Sevgi emek ister, inanç bekler. Bir çırpıda satılamaz" ifadelerini kullandı.



Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil'in açıklamalarının kendisini şaşırtmadığını belirtirken, "Ortaçgil'i tanımaya ve anlamaya çalışarak geçen onca yıldan sonra duruşuyla beni hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmayan nadir insanlardan biri olduğunu söylemek isterim. Keşke herkes onu böylesine acımasızca ve haksızca linç etmeden önce durup kendi duruşlarını bir gözden geçirse ve bunca yıl bu düzenin içinde ödün vermeden hatta bunu değiştirmeyi zihninden bile geçirmeden hümanist ve çözüm odaklı düşünen böylesine değerli bir müzisyene biraz daha saygıyla yaklaşmanızı istemek çok mu fazla?" diyerek acımasızda eleştiri getirenlere seslendi.



Bülent Ortaçgil'in ülkenin bir değeri olduğunun altını çizen Birsen Tezer, "Kendi öz değerlerinize bu kadar haince saldırırken önce kendinize olan saygınızı kaybettiğinizi göremiyor musunuz? Siz bu insanın dinleyicisi olarak hayatınızın her alanında sizinle yürümüş, sizi düşündürmüş, büyütüp olgunlaştırmış bir insana bir kaç cümleden ötürü ne çabuk yüz çeviriyorsunuz? Bu kendinize de yüz çevirmek değil midir? Sevgi emek ister, inanç bekler. Bir çırpıda satılamaz" dedi.



Usta müzisyene her daim inandığını dile getiren Tezer, "Şimdi Ortaçgil'e inanmaktan vazgeçmeyen ve destekleyen diğer müzisyen arkadaşlarıma yazılan yorumlar gibi beni de ezip linç edebilme özgürlüğüne sahipsiniz" diyerek açıklamasını noktaladı.



Ortaçgil, Günaydın'a verdiği röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:



"Sandıktan çıkan sonuca saygı duyulmalı öncelikle. Oy olarak da baktığımız zaman yüzde 52'yi yok mu sayacaksınız? Ya da muhalefette kalan yüzde 48'i? Başkan yüzde 52 civarında oy alarak seçilmiş. Muhalefet bunu kabul etmeli. İktidar da muhalefetin istek ve taleplerini göz önünde bulundurursa bu sorun çözülür bence." 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin