Birleşik Arap Emirlikleri'ne vergi indirimi! Resmi Gazete kararıyla BAE'den gümrük vergisi alınmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri menşeli tarım ve sanayi ürünlerine vergi muafiyeti getirilmesi yönündeki kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Google Haberlere Abone ol
Birleşik Arap Emirlikleri'ne vergi indirimi! Resmi Gazete kararıyla BAE'den gümrük vergisi alınmayacak

Birleşik Arap Emirliği'nden (BAE) gelen bazı tarım ve sanayi ürünlerine vergi istisnası getirilmesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GÜMRÜK VERGİSİ ALINMAYACAK

Tarife kontenjanı çerçevesinde yapılacak ithalatta gümrük vergisi alınmayacak.

Resmi Gazete’deki listeye göre BAE'den gelecek tavuktan yumurtaya, sebzeden baklagillere, yağlardan sütlere kadar birçok üründe belli bir miktara kadar vergi alınmayacak.

Tarım ürünleri ile ilgili kararnamede, “Ekli ‘Birleşik Arap Emirlikleri Menşeli Bazı Tarım Ürünlerinin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulmasına; 1567 sayılı Kanunun 1'inci, 474 sayılı Kanunun 2'nci, 3283 sayılı Kanunun 2'nci, 4458 sayılı Kanunun 16'ncı, 22'nci ve 55'inci maddeleri ile 2976 sayılı Kanun ve 7449 sayılı Kanun hükümleri gereğince karar verilmiştir’ denildi.

Sanayi ürünleriyle ilgili kararnamede ise, “Ekli ‘Birleşik Arap Emirlikleri Menşeli Bazı Sanayi Ürünlerinin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulaması Hakkında Karar’ın yürürlüğe konulmasına; 1567 sayılı Kanunun 1 inci, 474 sayılı Kanunun 2 nci, 3283 sayılı Kanunun 2'nci, 4458 sayılı Kanunun 16'ncı, 22'nci ve 55'inci maddeleri ile 2976 sayılı Kanun ve 7449 sayılı Kanun hükümleri gereğince karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin