BirGün'e zam geldi! Peki, diğer gazeteler hangi fiyattan satılıyor?

BirGün gazetesine 50 kuruş zam yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
BirGün'e zam geldi! Peki, diğer gazeteler hangi fiyattan satılıyor?

BirGün gazetesi bugün manşet yayından gazeteye yapılan zammı okuyucularına duyurdu. 2008 yılından bu yana 1 TL'ye satılan gazetenin yeni fiyatı 1,5 TL oldu.



BirGün yaptığı açıklamada zam yapma nedenini; kağıt fiyatlarının artması ve gazeteye uygulanan mali ve hukuki baskıyı gösterdi.



BirGün'ün açıklaması şöyle:



Diyeceğini başlıkta lafı dolandırmadan söylemek BirGün'ün tarzıdır. "Sizin çocuklarınız çaldı, bizim çocuklarımız öldü" gibi... Ama o başlığın altında işin arka planını en iyi şekilde anlatmak da BirGün'ün alametifarikalarındandır. 2008 yılında gazetemiz fiyatını 1 TL'ye çıkardığında bambaşka koşullar vardı. O günlerde de asgari ücretle çalışan yöneticilerin, patronsuz bir gazeteyi daha sağlıklı koşullarda yaşatmak için alması gereken bir karar vardı. Bu kararı aldıktan sonra geçen 7 sene içerisinde gazetemizi alan okurumuza daha iyi bir gazete verebilmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. 2013 Haziran direnişinde ve sonrasında Gezi milyonlarının duygusunu, düşüncesini, özgürlük ve cesaret tutkusunu yansıtan bir gazete olmaya çalıştık.



Manşetleri, haberleri, ekleri ve yazar çeşitliliği ile... Halkımız da bu çabamızı gördü ve tirajlarımızı yüzde 600 artırarak ülkede kırılması güç bir rekoru bizlere hediye etti. Bu süreçte pazar ekimizi güçlendirdik, sayfa sayısını artırdık, Haziran direnişinin birleştiriciliğinde yeni yazarlara ve çizerlere kapımızı açtık, matbaamızı değiştirdik, kadromuzu nispeten de olsa genişlettik baskı saatimizi ileri çektik... Tüm bu maliyetleri sizlerden gelen bu destek ile başarabildik. Gezi direnişinden sonra aynı tarz, dil ve kalıplarla hareket etme konforuyla yaşayabilirdik. Fakat mücadelenin dinamik seyri içinde yenilenme yönünde bir risk aldık. Halkımız samimiyete; devrimci, coşkulu bir cesarete değer verdi. Tüm bu güzellikler yaşanırken peki ne mi oldu?

Maalesef tekellerin kontrolünde ithal edilen kağıt fiyatları dövizin yükselişiyle beraber katlanarak fırladı, 7 yıl boyunca her yıl her kaleme tek tek zam yapıldı, ülkece henüz yenemediğimiz faşist karanlığın mali ve hukuki baskıları üzerimizden eksik olmadı, ilan ambargoları ile okurunu 6 kat artırmış bir gazete yok sayılmaya çalışıldı. Bu nedenle sırtımızı yaslayacağımız tek güç olarak yine okurumuza dönüyoruz. Sözün özü, gazetemizin bayi fiyatı 1.5 TL oldu, üniversite fiyatı ise değişmedi. E-Gazete vb... elektronik ürünlerimizin fiyatı da sabit kaldı.



Teknolojiye yenik düşmeye başlayan kağıt baskıya, çağın muhalefet diliyle bir anlam katmaya çalışan, yazarlarını, haber çeşitliliğini artıran, "Her gün daha iyi BirGün" çabasının arkasında durmaya devam edeceğinize yürekten inanıyoruz. Bu hafta cuma günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2015 Basın Özgürlüğü Ödülü, kurum dalında BirGün'e veriliyor. Bu Cemiyet'ten alacağımız bu yıl ikinci ödül. Aynı BirGün'ün çalışanları hakkında sadece yazdıklarından dolayı yıllarca hapis istemiyle yargılanıyor. Çelişki mi? Özgür kalmak her türlü sermaye, iktidar odağının uzağında olmayı, ekonomik gücünü halktan, demokratik kurumlardan, emek örgütlerinden almayı, her türlü cezayı, tehdidi alay edercesine geri çevirebilmeyi gerektirir. Bizim gibi ülkelerde özgürlüğün de bir bedeli vardır.



Diğer gazetelerin satış fiyatları da şöyle:



Hürriyet: 75 kuruş



Vatan: 75 kuruş



Milliyet:1 Lira



Habertürk: 75 kuruş



Cumhuriyet: 1,5 TL



Sabah:75 kuruş (haftaiçi)



Taraf: 75 kuruş



Zaman: 75 kuruş



Yurt: 75 kuruş



Sözcü: 75 kuruş



Posta: 60 kuruş (haftaiçi)



 



 


Etiketler birgün gazete zam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin