BirGün'de Mine Kırıkkanat söyleşisi sonrası deprem! Muhabire izin verildi...

Gazete yönetimi, Mine Kırıkkanat'ın söyleşisindeki tepki çeken sözler nedeniyle özür dilemişti.

Google Haberlere Abone ol
BirGün'de Mine Kırıkkanat söyleşisi sonrası deprem! Muhabire izin verildi...

Mine Kırıkkanat'la yeni romanı üzerine röportaj yapan Birgün muhabiri Özlem Özdemir Twitter'dan söyleşilerine belirsiz süre ara verildiğini duyurdu.



Mine Kırıkkanat'ın Birgün'de yayınlanan röportajında kadınlar için kullanlan "mal gibi" ifadesi büyük tepkilere yol açmış, ardından gazete özür dilemişti. 



Fakat bu olayın yankıları bitmedi. Bugün röportajı yapan Birgün muhabiri Özlem Özdemir, gazete yönetiminin belirsiz süreyle söyleşilerine ara verdiğini Twitter'dan duyurdu.



Özlem Özdemir'in açıklamasının üzerine ise Birgün Yazı İşleri Müdürü Barış İnce'den bir açıklama geldi. 



BirGün'de Mine Kırıkkanat söyleşisi sonrası deprem! Muhabire izin verildi...



BARIŞ İNCE'DEN ÖZLEM ÖZDEMİR'E CEVAP



Birgün Yazı İşleri Müdürü Barış İnce, Twitter'dan Özlem Özdemir'in işten çıkarılmadığını yazarken, kendisinin neden "belirsiz bir süre" ifadesini kullandığını da anlamadığını söyledi:



"Biz kimseye "Belirsiz bir ara" falan demedik. Psikolojiler yıprandı bir süre dinlenip devam edelim dedik. Birlikte belirleyelim dedik. Ama tabii herkesin bir gelecek planı olabilir. Sol karpuz gibi bölünmüşken herkes tarafındaki destekçilerine farklı imaj çizebilir. Politik hesapların bir gazete ve muhabir üzerinden görülmesi çok üzücü. İnsanları gaza getirerek hasap görmeyin. İnsan harcayan sizsiniz. "İki-üç hafta ara verip devam edelim, sen de yıpratıldın" sözünü belirsiz bir ara diye yazmanın anlamını bilemiyorum. İşten atma olamaz."



BirGün'de Mine Kırıkkanat söyleşisi sonrası deprem! Muhabire izin verildi... - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin