BirGün yazarı Memecan'a neden teşekkür etti?

Salih Memecan, THY grevini 'Bizim City'ye taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
BirGün yazarı Memecan'a neden teşekkür etti?

Birgün gazetesi yazarı Ümit Alan, Salih Memecan'ın THY grevi ile ilgili karikatürü için grevin taleplerini doğru yasıtmasa da medyada görünür kıldığını belirterek teşekkür etti.



Ancak Salih Memecan'ın karikatürü sayesinde ana akım medyadan yazarların THY grevini konu edebildiklerini belirten Alan, "Sosyal medyanın doğası gereği her zaman bir “çatışma” kaynağına ihtiyaç var. Gaf yapan bir bakan ya da karikatür haline gelmiş bir karikatürist işte bu işlevi üstleniyor. Sosyal medyadan da öte, daha önce THY grevi diye adlı adınca bahsetmeyen, sadece “grev kırıcılığı ayıp bir şeydir” gibi genel bir eksende konuyu ele alan Ahmet Hakan bile Hürriyet’teki köşesinde Memecan sayesinde adlı adınca THY grevinden bahsedebildi" dedi.



Hava-İş işçilerinin taleplerini Salihcan'ın işleyebileceği karikatür konuları eşliğinde aktaran Alan, Memecan'ın yine talepleri tersinden göreceğini öngörerek öneriyor: "bir günlük iş bırakma eyleminde SMS ile işten atılan işçiler vardı biliyorsunuz. Yeni grevcilere bunu hatırlatmak için telefonunu kapattığında SMS almayacağı için işten çıkarılmadığını sanan bir işçiyi de çizebilir Memecan."



Haberin detayı için tıklayın


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin