Birand, Teşvikiye Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı

Mehmet Ali Birand, Teşvikiye Camii'nde son yolculuğuna uğurlanıyor. Siyaset, medya ve iş dünyasının akın ettiği cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Birand, Teşvikiye Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu siyaset, iş, spor ve sanat camiasından çok sayıda kişi katıldı.



Cenaze töreni öncesinde Birand'ın eşi Cemre ve oğlu Umur Ali ve gelini Caterina Birand, taziyeleri kabul etti. Mehmet Ali Birand için Teşvikiye Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Birand'ın cenazesi defnedilmek üzere Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanına doğru yola çıkarıldı.



TORUNU UMBERTONUN BİR ÇİFT PATİĞİ MEZARINA KONULDU



Gazeteci yazar Mehmet Ali Birand'ın cenazesi, Anadolu Hisarı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.



Cenazeye, Birand'ın eşi Cemre, oğlu Umur, gelini Caterina, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Hasan Cemal, Can Dündar, Cengiz Çandar, Ali Koç ve Cüneyt Özdemir gibi isimler katıldı. Mehmet Ali Birand, toprağa verilmeden önce mezara Umre'de giydiği ihram, Galatasaray kaşkolu, sarı kırmızı çiçekler bırakıldı. Eşi Cemre Birand, camide tabuta iliştirdiği torunları Umberto Ali'nin patiğini alarak usta gazetecinin çenesinin altına konulmasını istedi. Birand'ın cenazesi mezarına indirildikten sonra çok sevdiği torununun patikleri çenesinin altına konuldu. Duaların okunmasının ardından başta oğlu Umur Birand olmak üzere,yakınları ve çok sayıda gazeteci Mehmet Ali Birand'ın mezarına toprak attı. Babasının mezarına toprak attıktan sonra kendini tutamayara kgözyaşlarına boğulan Umur Birand, eşi Caterina Birand'a sarıldı. Defin işleminin tamamlanmasının ardından, yakınları ve gazeteci arkadaşları Mehmet Ali Birand'ın mezarının üzerine çiçekler attı. (DHA)






Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.





Sıradaki Haber İçin Sürükleyin