Bir yıldız daha kaydı.... Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendisi oyuncu Rana Cabbar hayatını kaybetti. Raba Cabbar kimdir?

Aşk-ı Memnu dizisiyle hepimizin tanıdığı Rana Cabbar, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Süleyman Efendi karakteri ile hafızalara kazınan oyuncu Rana Cabbar hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Bir yıldız daha kaydı.... Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendisi oyuncu Rana Cabbar hayatını kaybetti. Raba Cabbar kimdir?

Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Süleyman Efendi karakteri ile tanınan oyuncu Rana Cabbar hayatını kaybetti.

“Akrebin Yolculuğu”, “72. Koğuş”, “Kabadayı” gibi sinema filmleri ve ‘Aşk-ı Memnu’, ‘Beyaz Gelincik’ gibi televizyon dizileriyle tanınan oyuncu Rana Cabbar hayatını kaybetti.

Geçen günlerde hastaneye kaldırılan 78 yaşındaki oyuncunun ölüm haberini, ajansı Sökmen Menajerlik duyurdu. Ajansın açıklamasında “Değerli oyuncumuz Rana Cabbar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

RANA CABBAR KİMDİR?

1945 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Rana Cabbar, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kuruluş çalışmalarında bulundu ve 1964 yılında Güner Sümer'in yönettiği “Ayak Bacak Fabrikası” isimli tiyatro oyunuyla sanat hayatına başladı. Cabbar, Uğur Mumcu’nun yazdığı “Sakıncalı Piyade” oyunundaki, "sakıncalı" rolünü ilk oynayan aktör olarak tiyatro tarihine adını yazdırdı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin