Bir üniversite daha İsrail'deki kurumlarla akademik işbirliği yapmayacağını duyurdu. Türkiye'de İsrail ürünlerine yönelik boykot kararı yayılıyor

Gazze'de hastane, okul ve mülteci kamplarını vurarak katliam yapan İsrail'e yönelik Türkiye'de boykot kararı yayılıyor. Eskişehir'deki üç üniversite de sosyal tesis ile kantinlerinde İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağını duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi'nin ardından Anadolu Üniversitesi de İsrail'deki kurumlarla akademik işbirliği yapmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bir üniversite daha İsrail'deki kurumlarla akademik işbirliği yapmayacağını duyurdu. Türkiye'de İsrail ürünlerine yönelik boykot kararı yayılıyor

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından boykot kararı aldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi sosyal tesisleri ve kantinlerinde Filistin'de yaşanan insanlık suçuna destek verdiği bilinen İsrail menşeili tüm firmalara ait ürünlerin satışı yapılmayacaktır" denildi.

ANADONUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ DE YAPILMAYACAK

Anadolu Üniversitesi de üniversiteye bağlı tüm işletmelerde İsrail menşeli ürünler ile Gazze'deki insanlık suçuna destek verdiği bilinen markalara ait ürünlerin satışının yapılmayacağını açıkladı. Üniversite ayrıca Filistin'de kalıcı ateşkes sağlanana kadar İsrail'in sivillere karşı uyguladığı saldırılara destek olan akademik kurumlar ve temsilcileri ile hiçbir iş birliği gerçekleştirmeyeceklerini duyurdu.

Eskişehir Teknik Üniversitesi de sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Türk ve Filistin bayrağının yer aldığı paylaşımında, "Eskişehir Teknik Üniversitesi sosyal tesisleri, kantin ve yemekhanelerinde Filistin’de yaşanan insan suçuna ekonomik olarak destek verdiği bilinen tüm firmalara ait ürünlerin satışının yapılmaması kararı alınmıştır" denildi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin