Bir Twitter hesabı daha kapatıldı!

Yayını askıya alınan Twitter hesaplarına bir yenisi daha eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Bir Twitter hesabı daha kapatıldı!

Türkiye Ermenileri tarafından başlatılmış bir sivil toplum inisiyatifi olan Nor Zartonk’un Twitter hesabı 25 Nisan itibariyle askıya alındı. bianet’in edindiği bilgiye göre Twitter ile iletişime geçen Nor Zartonk “Hesabınız Twitter Kuralları'nı, özellikle de hedeflenmiş kötüye kullanım ile ilgili kurallarımızı ihlal ettiği için süresiz olarak askıya alınmıştır. Hesabınız yeniden açılmayacaktır” cevabını aldı.



Konuyla ilgili açıklama yapan Nor Zartonk “Nor Zartonk twitter hesabı derhal açılmalı, uygulanan bu sansür ve susturma çabasının hesabı verilmelidir. Tüm duyarlı kamuoyunu bu ırkçı sansüre karşı Nor Zartonk’a destek olmaya davet ediyoruz!” dedi.



Sebep spam saldırısı olabilir



Vakayı bianet’e değerlendiren bilişim hukukçusu Serhat Koç ise hesabın kapatılma sebebinin spam saldırısı olabileceğini, sosyal medya sitelerinin artık bu dijital linç kampanyalarına yönelik tedbir almaları gerektiğini ifade etti.



“Önceden sansürü devlet yapıyordu, daha sonra Twitter mahkeme kararıyla yapmaya başladı. Şimdi de dijital linç kampanyaları ve spam saldırılarıyla hesaplar askıya alınabiliyor.



Koç: Sosyal medya siteleri dijital lince önlem almalı



“Twitter’ın daha önce Nor Zartonk’un hesabından içerik kaldırma talebi yöneltmemiş olması bunun kuvvetle ihtimal spam saldırısı olabileceğini gösteriyor. Bu durumda hesap sahibinin, hesabın kendisine ait olduğunu ve iddiaların doğru olmadığını Twitter’a kanıtlaması, spam saldırısına uğradığını belirtmesi gerekiyor.



“Ancak bu şekilde de kullanıcılar kimliklerini ifşa etmeye, otosansüre ve anonimlik haklarından vazgeçmeye zorlanıyor. Artık çok yaygın olan ve yargısız infaz gibi işleyen dijital linç kampanyalarına karşı sosyal medya mecralarının da önlem yapması, dijital linçe uğrayan kullanıcının bunu bildirip hesabını geri almasının mümkün olması gerekiyor.”



Spam saldırıları



Twitter'da "report user" seçeneği ile gönderiler ve kullanıcılar şikayet edilebiliyor. Belli bir sayıda spam ya da zararlı içerik şikayeti olan hesaplar algoritma gereği herhangi bir ön değerlendirmeye uğramaksızın askıya alınıyor. Bu spam saldırıları, gerçek kullanıcıları spam ya da yumurta hesap olarak gösterip askıya alınmalarına sebep oluyor. Bu yöntem karşıt gruplar tarafından Twitter'da kampanya şeklinde hesapları askıya aldırmak için kullanıyor. (bianet.org)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin