Bir televizyon ve radyo daha iflas bayrağını çekti

Yaklaşık iki bin 500 çalışanı bulunan medya kuruluşunun yayını durduruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Bir televizyon ve radyo daha iflas bayrağını çekti

Yunanistan hükümeti, kemer sıkma politikasının son adımı olarak devlet yayın kuruluşu ERT'nin televizyon ve radyo yayınlarının durdurulacağını açıkladı.



Bir hükümet sözcüsü yayınların çarşamba sabahı erken saatlerde sona ereceğini söyledi.



Yapılan açıklamaya göre, ERT'nin en az 2500 çalışanının sözleşmeleri, kurum 'en kısa sürede yeniden açılana kadar', sona erecek. Hükümetin bu kararı, ülkeyi içine girdiği ekonomik krizden çıkarmak için uygulamaya sokulan kemer sıkma politikasının, kamu harcamalarındaki kesintilerin ve vergi artışlarının son halkası.



Sözcü Simos Kedikoğlu, "ERT şeffaflıktan uzak ve büyük lüks içindeki bir kurum. Bu hemen şimdi burada sona erecek" dedi.



İşten çıkarılan çalışanlara tazminat ödeneceği ve bu çalışanların, kurum daha küçük ve bağımsız bir yayıncı olarak yeniden açıldığında işe başvurabilecekleri belirtildi. ERT'nin Dış Haberler Müdürü Odin Linardatu, kurumun kapatılma haberinin kendileri için bir sürpriz olduğunu söyledi.



Linardatu, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Şoke olduk. Çok öfkeliyiz. Daha fazla kesinti olmasını bekliyorduk ama kapatılacağını düşünmemiştik" dedi. Linardatu, "Bir demokraside kabul edemeyeceğim şey, artık Yunanistan'ın kamu yayıncılığı yapan bir kuruma sahip olmaması" değerlendirmesinde bulundu.



Hükümetin kararına sendikalardan da sert tepki geldi.



ERT'nin multimedya bölümünde görevli Yannis adlı bir teknisyen, "Hükümet yayınların gece yarısı kesileceğini söyledi. Ondan sonra ekranlar simsiyah olacak" dedi.



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin