Bir milletvekili aynı zamanda genel yayın yönetmenliği yapabilir mi?

İngilitere'de George Osborne'un Evening Standart gazetesinin genel yayın yönetmenliğine getirilmesi tartışmaya neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bir milletvekili aynı zamanda genel yayın yönetmenliği yapabilir mi?

İngiltere'de Muhafazakâr Parti milletvekili, eski maliye bakanı George Osborne'un Evening Standart gazetesinin genel yayın yönetmenliğine getirilmesi tartışmaya neden oldu.



Bu duruma karşı çıkanlar, Osborne'un görevini, hem bir parlamento üyesiyken ikinci bir iş yapması, hem de basın özgürlüğü bağlamında eleştiriyor.



Savunanlara göre ise milletvekillerinin farklı işlerle uğraşmasının önünde bir engel yok, Osborne gazetedeki görevini yerine getirecek kapasiteye sahip, ayrıca bu durum basın özgürlüğüne engel değil.



İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Osborne'un yeni işini bir "şaka" olarak değerlendirdi ve "Bu görev medyanın bağımsızlığının küçük düşürülmesidir. Bu, çok görevliliği yeni bir boyuta taşımaktadır ve onun hizmet etmesi gereken seçmenlere bir hakaret anlamına gelmektedir" dedi.



Corbyn, Osborne'un seçim bölgesinde derhal ara seçimlerin yapılması çağrısında bulundu.



İngiliz parlamentosu'daki Lordlar Kamarası bünyesinde yer alan Standartlar Komisyonu'nun eski üyesi Gordon Downey Times gazetesine yaptığı açıklamada, Osborne'un hükümete dair çok gizli bilgilere sahipken günlük bir gazeteyi yönetmesi ve kamuoyunu etkilemesinin doğru olmayacağını belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin