Bir memur Teoman vakası daha! Usulsüzlüğü bildiren memurun 10 ayda 8 kez yeri değiştirildi, disiplin soruşturması açıldı

İstanbul Üniversitesi’ndeki usulsüzlüğü bildirdiği için daha önce maaştan kesme cezası alan ve görev yeri 10 ay içinde 8 kez değiştirilen Y.Ö. hakkında, kadrosuna uygun olmayan bir göreve getirilmeyi kabul etmediği için yeni bir soruşturma daha açıldı. Bu olay ise akıllara Reza Zarrab'ın ülkeye usülsüz soktuğu altınları kayda alınca sürülen gümrük memuru Teoman'ı akıllara getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bir memur Teoman vakası daha! Usulsüzlüğü bildiren memurun 10 ayda 8 kez yeri değiştirildi, disiplin soruşturması açıldı

İstanbul Üniversitesi’nde usulsüzlükleri dile getirdiği için görev yeri 10 ayda 8 kez değiştirilen Y. Ö. hakkında disiplin soruşturması açıldı.İstanbul Üniversitesi’nde usulsüzlükleri dile getirdiği için görev yeri 10 ayda 8 kez değiştirilen Y. Ö., son olarak İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde görevlendirildi.

 Y.Ö. teknisyen kadrosunda olmasına rağmen daha önce üç kez, kadrosuna uygun olmayan işlerde görevlendirildi.

GÖREVLENDİRMEYE İTİRAZ ETTİ, DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILDI

Kendisi teknisyen kadrosunda olmasına rağmen 3 kez kadrosuna uygun olmayan işlerde görevlendirilerek Y.Ö. hakkında, bu görevlendirmeye de itiraz ettiği için disiplin soruşturması açıldı.

Y.Ö., hakkındaki soruşturmada şu savunmayı yaptı:

“22 Eylül 2021 tarih ve 490223 sayılı yazı ile hakkımda soruşturma açıldığı tarafıma tebliğ edilmiştir. Müdürlüğünüz tarafından 16 Şubat 2021, 19 Şubat 2021 ve 17 Eylül 2021 tarihlerinde kadroma uygun olmayan görevlendirmeler yaparak mobbinge maruz bırakıldım. Şimdi ise bu görevlendirmeleri mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle kabul etmediğim için disiplin soruşturmasıyla karşı karşıya bırakılmam, şahsıma yönelik psikolojik tacizin artarak devam ettiğini göstermektedir. 657 sayılı Kanun’un ek 8. maddesine göre memur ancak kurumlar arası geçici görevlendirilebilir, aynı kurumda geçici görevlendirme yasaya aykırıdır. Ayrıca hiçbir memur 45. maddeye göre kadrosu dışında istihdam edilemez. Dolayısıyla hakkımda açılan soruşturma dosyasının lehime kapatılmasını ve bana soruşturma açarak psikolojik tacizde bulanan şahıs hakkında cezai soruşturma açılmasını arz ederim.”

 NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi’nin; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda usulsüzlük yapıldığına dair bilgi ve belgeleri rektörlüğe bildiren memur Y.Ö.’ye, “ticari sır niteliğindeki bilgileri ifşa ettiği” gerekçesiyle maaştan kesme cezası verildi. Y.Ö., usulsüzlük yaptığını iddia ettiği kişileri Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) da bildirdi. İsimlerinin usulsüzlüğe karıştığını bildirdiği Y.P. ve F.A.’nın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Bakırköy 1. Aile Mahkemesi, iki isim hakkında uzaklaştırma kararı verdi.

Bu olay ise akıllara Reza Zarrab'ın ülkeye usülsüz soktuğu altınları kayda alınca sürülen gümrük memuru Teoman'ı akıllara getirdi.

Memur Teoman kimdir?

Türkiye 'de 17-25 Aralık olaylarından sonra rüşvet almayı ısrarla reddettiği ortaya çıkan kahraman memur Teoman Coşkun Dudak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde çalışıyor.  Reza Zarrab'ın sahte belge ile Atatürk Havalimanı 'ndan Türkiye 'ye sokmaya çalıştığı altınları fark eden ve bunlar hakkında tutanak tutan  "Memur Teoman" İstanbul' dan Gaziantep 'e tayin edilmiş, daha sonra bir terfi daha aldı ve Karadeniz Gümrük Bölge Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı oldu Artvin Hopa doğumlu olduğu öğrenilen Teoman Coşkun Dudak, adını, 17-25 Aralık soruşturması kapsamında Reza Zerrab'ın yaptığı iddia edilen bir konuşma sonrası duyurmuştu. Reza Zarrab'ın, kendisinden rüşvet almayan Teoman Dudak için "Teoman'a neler yaptım, ne vaatler, ne şeyler. Yok yok adam almıyor" diye yakındığı, haber konusu olmuştu. Bu gelişmelerin ardından Teoman Coşkun Dudak sosyal medya üezrinde Memur Teoman adı ile ünlendi.

Bir memur Teoman vakası daha! Usulsüzlüğü bildiren memurun 10 ayda 8 kez yeri değiştirildi, disiplin soruşturması açıldı

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin