Bir korkutan deprem daha... Nepal'deki 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Arjantin de 6.4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı

Dünya genelinde yaşanan depremler korkutamaya devam ediyor. Günlerdir Ege ve Akdeniz bölgeleri beşik gibi sallanıyordu. Marmara diğer bölgelerde deprem tedirginliği yaşanıyordu. Dünya genelinde 2 büyük deprem haberi geldi. Sabah saatlerinde Nepal 5.6 büyüklüğünde depremle sarsılmıştı. Arjantin'de de 6.4 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Bir korkutan deprem daha... Nepal'deki 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Arjantin de 6.4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, Arjantin’in Santiago del Estero eyaletinde yer alan Campo Gallo’da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

USGS, depremin 601 kilometre derinlikte yaşandığını ifade etti. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise, depremin büyüklüğünü 6.2 olarak açıkladı. Depremin uzun süreli sarsıntıya neden olduğu belirtildi.

SABAH DA NEPAL SALLANMIŞTI

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Nepal'in Jumla bölgesinin yaklaşık 63 kilometre kuzeyinde 5.6 büyüklüğünde bir Deprem meydana geldiği belirtilmişti.

Yerin 25 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de de hissedildi. Şiddetli depremin ardından artçı sarsıntıların yaşandığı ve bazı evlerde hasar oluştuğu açıklandı.

Nepal'de 2015 yılında meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 9 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin