‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası. İzmir için başlatılan kampanya, Kahramanmaraş merkezli depremler için de devam ediyor. Muhalefetten kampanyaya destek geldi

Yaklaşık üç yıl önce meydana gelen İzmir Depremi’nden sonra depremzedeler için başlatılan ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için de devam ediyor. Muhalefet partileri temsilcileri kampanyaya destek verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir maaşını daha depremzedeler için bağışladı.

Google Haberlere Abone ol
‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası. İzmir için başlatılan kampanya, Kahramanmaraş merkezli depremler için de devam ediyor. Muhalefetten kampanyaya destek geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir Depremi’nden sonra İzmirli depremzedeler için başlattığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için de devam ediyor. 

Kampanyasının canlı yayınına telefon ile katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir maaşını daha depremzedeler için bağışladı. Halk TV canlı yayınına bağlanan Kılıçdaroğlu, “Bu onurlu halk, bir daha kimsesiz kalmasın yeter ki. Biz üstümüze düşeni yapalım. Hiç kimsenin de umutsuz olmasını istemem. Halkımız dayanışmayı, dayanışma kültürünü özümsemiş, ruhunda hissetmiş bir ülke. Dolayısıyla bu acıyı da hep birlikte aşacağımıza inanıyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in adına konuştu. Erdem, Akşener’in 3 depremzede ailenin kirasını bağışladığını belirtti.

Demirtaş Ailesi 10 çadır bağışladı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedeler için başlattığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasının canlı yayınına avukatları aracılığıyla gönderdikleri notta, depremzedeler için 10 çadır bağışladıklarını duyurdu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, kampanyaya 10 kira bedeli bağışta bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte bir ailenin bir yıllık kirasını karşılayacağını söyledi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir maaşını depremzedeler için bağışladı. 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin