Bir kere yapın günlerce aynı tazelikte tüketin: Bu kurabiyenin müptelası olacaksınız. Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Bir kere yaptığınızda günlerce aynı tazelikte tüketebileceğiniz enfes bir lezzet ortaya çıktı. Bu tarif sayesinde dilediğiniz zaman çayın kahvenin yanına atıştırma yapabileceksiniz. İşte bayatlamayan tuzlu kurabiye için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Bir kere yapın günlerce aynı tazelikte tüketin: Bu kurabiyenin müptelası olacaksınız. Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler;

250 gram margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı üstüne
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 250 g margarin, 2 yemek kaşığı sıvı yağını alalım. Yağları kabın içerisine aldıktan sonra karıştırma işlemini başlatalım.

Ardından içerisine 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozunu ilave edelim tekrardan karıştıralım.

Tüm malzemeler homojen bir forma geldikten sonra içerisine azar azar unu ilave etmeye başlayalım. 

Unu ilave ederken yoğurma işlemini de gerçekleştirelim. Hamuru uygun forma getirdikten sonra hamurdan bir  parça alalım ve hamura şekil verelim.

Fırın kağıdı serili olan fırın tepsinin içerisine şekil verdiğiniz kurabiyeleri ilave edelim. Tüm hamuru şekil verdikten sonra üzerlerine yumurta sarısını sürelim.

Susam ve çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin