Bir kere yapın aylarca aynı tazelikte kalsın: Bayatlamayan tuzlu kurabiye en büyük kurtarıcınız olacak. Bayatlamayan lokmalık kurabiye nasıl yapılır?

Bayatlamayan buzluk tarifi arayanlar için müthiş bir tarif. Bir kere yaptığınızda aylarca aynı tazelikte tüketebileceksiniz. İşte lezzetiyle baş döndüren, pratikliğiyle sevindiren o mucizevi tarif...

Google Haberlere Abone ol
Bir kere yapın aylarca aynı tazelikte kalsın: Bayatlamayan tuzlu kurabiye en büyük kurtarıcınız olacak. Bayatlamayan lokmalık kurabiye nasıl yapılır?

Buzluk Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler;

125g tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un

Üzeri İçin;
Yumurta sarısı

Yapılışı;

Uygun bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığında yumuşamış 125g tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurtanın akı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı çörek otu, 1 yemek kaşığı susam 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,1 çay kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu alalım.

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra 3 su bardağı unu azar azar ilave ederek yoğurma sürecine başlayalım. 

Toparlanan hamura şekil verme işlemini gerçekleştirebiliriz. Tezgahın üzerine 2 adet pişirme kağıdı alalım ve hamuru iki pişirme kağıdının arasına alalım.

Elimizle bir miktar bastırarak hamurumuzu genişletmeye başlayalım. Ardından hamurumu uygun boyutlarda keselim. 

Kestiğimiz hamurları 1 saat kadar derin dondurucuda bekletmeye başlayalım. Ardından kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin