Bir kaşığı sıcacık yapıyor: Buz kesmiş el ve ayaklar sıcacık olacak. Vücut ısısını artıran mucizevi besin bulundu

Soğuk havalarda bağışıklık sistemi düşer ve dolayısıyla vücut ısısı da düşmüş olur. Hem el hem de ayakların buza kestiği soğuk günlerde vücut ısısını artırmak önem taşır. Doğal besinlerle vücut ısısını artırarak uzunca süre sıcacık kalabilirsiniz. İşte vücut ısısını artıran mucizevi besinler

Bir kaşığı sıcacık yapıyor: Buz kesmiş el ve ayaklar sıcacık olacak. Vücut ısısını artıran mucizevi besin bulundu

Günlük olarak yediğimiz besinler vücut sistemimizi etkiler. Yediğimiz yiyeceklerin çoğu ısı üretme özelliğine sahiptir. Yemeğin üzerinizde önemli bir etkisi vardır.

Günlük olarak yediğimiz yiyeceklerin, özellikle vücuttaki ısının korunması ve düzenlenmesi söz konusu olduğunda, vücut sistemimiz üzerinde oldukça güçlü etkisi vardır.

Yemeye eğilimli olduğumuz gıdaların çoğu vücutta ısı üretme yeteneğine sahiptir. Çünkü bunların sindirimi zaman alır.

Dolayısıyla vücut sistemi bu süreci teşvik etmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar ve bu da daha fazla ısı üretir. İşte vücut ısısını artıran mucizevi besinler:

PEKMEZ

Pekmez, vücudumuz için bir dizi fayda sunan şifalı besinler arasında yer alıyor. Pekmezin faydaları arasında; kansızlığa iyi geldiği, depresyonla savaştığı, kemik ve saç sağlığını güçlendirdiği ve vücuda enerji verdiği bilinir.

Pekmez, içerdiği yüksek enerji nedeniyle metabolizma hızına da katkı sağlar. Ayrıca pekmez, bağışıklık sistemini güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Pekmez içerisinde bol miktarda antienflamatuar barındırır. Bunlar da serbest radikallerle savaşarak vücuttaki iltihabı atar.

Pekmez, enerjisi yüksek bir besin olduğu için vücut ısısını artırır. Yalnızca 1 yemek kaşığı pekmez tüketmek hem vücut ısınızı artırır hem de genel sağlığınıza fayda sağlar.

Bir kaşığı sıcacık yapıyor: Buz kesmiş el ve ayaklar sıcacık olacak. Vücut ısısını artıran mucizevi besin bulundu

TARÇIN

Tarçın, vücudumuz için çok faydalı olan baharatlar arasında yer alır. Yalnızca 1 çay kaşığı toz tarçın, kan akışını hızlandırarak vücut yüzeyine hücum etmesini sağlar. Böylece vücut ısısı artar.

Tarçın ayrıca mukusu temizleyerek akciğerlerin rahatlamasına katkıda bulunur. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi kış hastalıklarına şifa olur.

ZENCEFİL

Zencefil de tıpkı pekmez ve tarçın gibi vücudumuza şifa depolayan besinlerden biridir. Zencefil özellikle soğuk algınlığı, grip, boğaz ağrısı ve öksürük gibi kış hastalıkları için şifa sağlar.

Zencefil, vücut ısısını artırarak her zaman sıcak kalmanızı sağlar. Zencefili, çorbalara veya mezelere ekleyerek tüketebilirsiniz.

Buna karşılık zencefil çayı da tüketebilirsiniz. Sıcak bir fincan zencefil çayı, soğuk günlerde vücudunuzu dışa karşı sıcacık tutar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin