Bir grup yazardan Sevan Nişanyan'a destek

Ahmet İnsel, Aydın Engin, Baskın Oran ve Oya Baydar gibi birçok yazar Sevan Nişanyan'a verilen cezayı protesto ettiklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Bir grup yazardan Sevan Nişanyan'a destek

Yazar Sevan Nişanyan'a Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 13,5 ay hapis cezasını bir grup yazar, sanatçı, hukukçu ve aktivist Nişanyan'a destek olduklarını ve bu kararı protesto ettiklerini bildirdikleri bir bildiri yayınladılar.



"SEVAN NİŞANYAN'IN YANINDAYIZ" 



Sevan Nişanyan’ın, İslam ve peygamberi hakkında söyledikleri nedeniyle 13,5 ay hapis cezasına çarptırılmasını protesto ediyoruz. Sevan Nişanyan, katılalım veya katılmayalım,  bu fikirlerini açıklama özgürlüğüne sahiptir. Onun yazdıkları nedeniyle cezalandırılması, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır.



Düşünceler, “hoşa giden ve gitmeyenler” olarak tasnif edilip, cezai kovuşturmanın konusu yapılamazlar. Daha önce, Fazıl Say’ın da benzeri nedenlerle cezalandırılmış olması, sistematik bir ihlal ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Türkiye, evrensel standartlarda demokrasinin kurallarını yerine getirmeli ve bu tür uygulamalara bir an önce son vermelidir.



Ahmet İnsel, Aris Nalcı, Aydın Engin, Baskın Oran, Cengiz Alğan, Doğan Tarkan, Erdal Doğan, Erol Köroğlu, Ferhat Kentel, Gaye Boralıoğlu, Gençay Gürsoy, Jale Mildanoğlu, Levent Şensever, Maya Arakon, Oya Baydar, Roni Margulies, Semra Somersan, Şanar Yurdatapan, Taner Akçam, Ufuk Uras, Ümit İzmen, Yasemin Göksu, Yasemin İnceoğlu, Yetvart Danzikyan.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin