Bir grup gazeteci meslektaşları için sokakta

Libya sınırındaki Ra's Cedir Sınır Kapısı'da bir grup gazeteci, meslektaşlarının kaçırılmasını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Bir grup gazeteci meslektaşları için sokakta

Tunus'ta, Libya sınırındaki Ra's Cedir Sınır Kapısı'nda bir grup gazeteci geçen Eylül ayında kaçırılan meslektaşlarının hala bulunamamasını protesto etti.



Hükümete ait Tataouine Radyosu yayıncısı Ferah Şendovil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazeteci arkadaşlarımıza destek vermek ve Libya'da basın ve serbest dolaşım hakkına yönelik tehditleri protesto etmek için buradayız" dedi.



Eylemi özellikle Ra's Cedir Sınır Kapısı'nda yapmak istediklerinin altını çizen Şendovil, "Çünkü burası Libya'da görev yapan gazetecilerin bu ülkeye gitmek için kullandıkları bir yer. Kaçırılan arkadaşlarımızın da yine buradan ülkelerine dönmelerini ümit ediyoruz" diye konuştu.



Libya ve Tunus'u ayıran noktada gerçekleştirilen ve Tunus'taki hükümet ile sivil basın yayın kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı eylemde, "Gazetecilerin kaçırılması ifade özgürlüğüne yapılan saldırıya eşdeğerdir" "Libya'daki Tunuslu gazeteciler serbest bırakılsın" yazılı dövizler taşındı.



Öte yandan ülkenin güneydoğusundaki Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Abdusselam Abdulaziz de Tunus yönetimine, kaçırılan gazetecilerin serbest bırakılması konusunda baskı yapması için Tunuslu ve Libyalı aileler arasındaki akrabalık ve coğrafi yakınlığı kullanması çağrısında bulundu.



Tunus Savunma Bakanı Gazi el-Curaybi, daha önce yaptığı açıklamada, Libya'da kaçırılan iki gazeteciye ilişkin bazı verilerin elde edildiğini belirtmiş, Libya'nın doğusundaki Berka kentinde IŞİD'e yakın kaynaklar ise geçen Perşembe günü, gazetecilerin örgüt militanlarınca öldürüldüğünü açıklamıştı.



Sufyan eş-Şurabi ile Nezir el-Katari isimli 2 Tunuslu gazeteciden geçen Eylül ayından bu yana haber alınamıyor. Gazetecilerin, Libya'nın doğusundaki petrol limanlarının yakınında kaçırıldığı sanılıyor.  (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin