Bir gazeteci daha AKP'den aday oldu

Eski yazı işleri müdürü, AKP'den aday adayı olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Bir gazeteci daha AKP'den aday oldu

Çanakkale'de AK Parti'nin sürpriz adaylarından birisi de Milli Gazete eski Yazı işleri Müdürü Necmettin Çakmak oldu. 



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un danışman ekibinde bulunan Çakmak, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde AKP'den aday adayı olduğunu açıkladı. 



Kurtulmuş'un Saadet Partisi Genel Başkanı olduğu 2009 yılı yerel seçimlerinde Biga Belediye Başkan adayı olan Çakmak'ın listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.



'Çanakkale ruhunun Ankara'da hayat bulması' için aday olduğunu açıklayan Çakmak, aday adaylığıyla ilgili şunları söyledi: "Her şey bir insanla başlar. Bir insan bir şehrin, bir insan bir ülkenin kaderini değiştirir. Türkiye'mizin son 13 yılda yaşadığı tarihi değişim bunun en somut örneğidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin makus talihini değiştirmiştir. Onun liderliği ve öncülüğünde başlayan büyük dönüşüm hareketi bugün Türkiye'yi dünyada en çok konuşulan, sözüne en çok itibar edilen ülkelerden biri haline getirmiştir. Şimdi de Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde hem Çanakkalemiz hem de ülkemiz bu büyük dönüşümü yakalayabilir. Doğru insan ve doğru projelerle makus talihini yenebilir. İman imkândır. Biz Yeni Türkiye’ye inandığımız gibi Yeni Çanakkale’ye inanıyoruz."



"ADAYLIK KARARIMIZ BİZE AİT DEĞİL"



"Bu dönem büyük sorumluluk içindeyiz" ifadelerini kullanan Çakmak, "Aday olmamız konusunda çevremizden büyük bir baskı vardı. Ancak bizim siyasi anlayışımızda, dava şuurumuzda 'görev istenmez verilir' anlayışı hâkimdir. Ankara'da Genel Merkezimizle yaptığımız istişareler sonucunda aday olmamız yönünde tavsiye ve destek kararı çıktı. Biz de bu yola çıktık. Rabbim bu yolda başta aday adayı olan büyüklerimizi, arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve teşkilatlarımızın cefakâr mensuplarını mahçup etmesin" diye konuştu. 



NECMETTİN ÇAKMAK KİMDİR?



Biga/Çanakkale'de doğdu. İlkokulu Yeniceköy (Biga) İlkokulu'nda, Orta ve Lise tahsilini İstanbul Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne devam etti. Milli Gençlik Vakfı'nda aktif görevler üstlendi. 1993 yılı itibariyle basın yayın sektörüne adım atarak Vakit gazetesinde muhabirlik, Ayrıntı dergisinde yazarlık, Yörünge dergisi ve Anadolu Gençlik Dergisi'nde özel haber editörlüğü, Milli Gazete'de muhabir, ekonomi editörü ve Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. 



Bir gazeteci daha AKP'den aday oldu



 



AKP'den siyasete giren gazetecinin hayali gerçek oldu



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin