Bir döneme damgasını vuran tarihi aşk okurla buluşuyor

'Celile Hanım' isimli kitap bugün raflardaki yerini alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bir döneme damgasını vuran tarihi aşk okurla buluşuyor

Nazım Hikmet'in annesi ressam  Celile Hanım ile ünlü şair  Yahya Kemal arasında yaşanan aşktan yola çıkarak 1900’lü yılların İstanbul'unu  Aysel Hacır'ın sürükleyici anlatımı ile günümüze getiren  'Celile Hanım', Minval Yayınları etiketiyle okuyucusuyla buluşuyor. 



1900'lü yılların İstanbul'u, Beyazıt Meydanı, Dünya Savaşı'ndan henüz çıkmış Osmanlı Devleti, o yıllarda piyano çalan, resim yapan ve Fransızcayı ana dili gibi konuşan, güzelliği ile şaire ilham veren Celile Hanım,  dönemin ünlü şairlerinden Yahya Kemal ve bu aşka on üç yaşında tanık olan Nazım Hikmet. 



Bahriye Mektebi'nde öğrenci olduğu dönemde Yahya Kemal'in derslerine de giren Mehmet Nazım, şiir yazmaya da bu dönemde başlar. Celile Hanım'ın Yahya Kemal'e olan aşkı, kopma noktasına gelmiş olan evliliğini bitirmesine yardımcı olur. Yahya Kemal'le evlilik planları yaparak pembe düşlerle aşklarını yaşamaya devam ederler. Dünya Savaşı'ndan henüz çıkmış olan Osmanlı Devleti parçalanmanın eşiğine gelir. Osmanlı Devleti'nin son dönemine de tanıklık eden romanda âşıkların mutlu günleri de siyasi çalkantıların gölgesinde kalır. Celile Hanım'ın Yahya Kemal'le olan birlikteliği dedikodulara sebep olur, bu ilişki artık genç bir delikanlı olan Nazım'ı da rahatsız etmektedir. 



Hem yaşanan siyasi olaylar hem de nikâhları geciktikçe dozu artan dedikodular âşıkların mutlu zamanlarını çıkmaza sokar. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin