Bir damlasıyla binlerce fayda sunuyor: Hem vücuda hem cilde olan etkilerine inanamayacaksınız. İşte her derde deva olan mucizevi yağ

Doğanın bize sunduğu şifalı bitkilerden elde edilen yağlar hem genel sağlığımız için hem saç sağlığımız için hem de cilt sağlığımız için inanılmaz faydalar sağlar. Yüzyıllardır kullanılan en şifalı yağlardan olan bu yağın deva olmadığı sorun yok yok! İşte faydaları saymakla bitmeyen mucizevi yağ

Bir damlasıyla binlerce fayda sunuyor: Hem vücuda hem cilde olan etkilerine inanamayacaksınız. İşte her derde deva olan mucizevi yağ

Karanfil, yıllardır sadece baharat olarak değil aynı zamanda birçok rahatsızlığa ilaç olarak da kullanılan şifalı yağlardan biridir.

Karanfil yağı, karanfil ağacından elde edilen bitkisel bir yağdır. Çeşitli bitkisel yağlar hem genel sağlığımızı korumada hem cilt sağlımızı korumada hem de saç sağlığında etkin rol oynar.

Karanfil yağı da bu yağlardan biridir. Karanfil yağının mucizevi faydalarını sizler için bir araya getirdik.

İşte karanfil yağının inanılmaz faydaları ve kullanımı…

SİNDİRİMİ DESTEKLER

Karanfil, enzim salgılarını uyararak sindirimi iyileştirir ve sindirim hareketliliğini artırır. Karanfil, şişkinliği, mide rahatsızlığını, hazımsızlığı ve mide bulantısını hafifletmek için en iyi şekilde kullanılır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Karanfildeki muhteşem madde öjenol birçok zararlı bakteri, mantar ve virüse karşı oldukça etkilidir. Karanfilin anti-viral ve kanı temizleme potansiyeli, kandaki toksisiteyi azaltır ve beyaz kan hücrelerini uyararak hastalıklara karşı direnci arttırır.

CİLDE İYİ GELİR

Karanfil yağının cilde en bilinen faydaları arasında, sivilce ve akne için etkili olduğu bilinir. Karanfil yağındaki temel bileşik öjenol, anti-bakteriyel özellikleri nedeniyle değerlidir.

Sivilceleri iyileştirmede, şişliği azaltmada, kızarıklığı azaltmada ve bulaşıcı sivilceye neden olan bakterileri öldürmede son derece etkilidir.

Karanfil yağı ayrıca yaşlanma belirtilerini geciktirir, kırışıklıkları azaltır ve sarkan cildi önler. Ayrıca ölü deriyi temizler ve kan akışını hızlandırarak cilt sağlığının yenilenmesine yardımcı olur.

RAHAT NEFES ALMAYI SAĞLAR

Karanfil yağı, solunum rahatsızlıklarını tedavi etmede en etkili çözüm olan yağlardan biridir. Bronşit, astım gibi rahatsızlıkları olan kişiler sıklıkla karanfil kokusunu solumalıdır.

Tıkanmış solunum yollarını açmak ve rahat bir nefes almak için sıcak suyun üzerine biraz karanfil koyun ve bu dumanı soluyun.

Solunum yollarını temizlemek için çayınıza iki damla karanfil yağı ekleyin veya boğaz ağrınızı hafifletmek için bir parça karanfil çiğneyebilirsiniz.

Bir damlasıyla binlerce fayda sunuyor: Hem vücuda hem cilde olan etkilerine inanamayacaksınız. İşte her derde deva olan mucizevi yağ

DİŞ AĞRISINI HAFİFLETİR

Karanfil yağı antiseptik özelliğinden dolayı diş ağrıları, diş eti ağrıları ve ağız ülseri için en etkili yağlardan biridir.

KAN DOLAŞIMINI UYARIR

Karanfil yağı, metabolik aktiviteyi tetikler ve vücut ısısını düzenler. Antioksidanlarla dolu olan karanfil yağı, kanı temizleyerek cilde içten parlaklık sağlar.

Kendinizi stresli hissediyorsanız, anında rahatlamak ve ruh halinizi sakinleştirmek için karanfil yağını başınıza, boynunuza ve sırtınıza sürebilirsiniz.

KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR?

Karanfil yağını diş ve diş eti ağrılarını gidermek için kullanabilirsiniz. Bunun için ılık 1 bardak suyun içine 3 damla kadar karanfil yağı damlatıp gargara yapabilirsiniz.

Eğer saç bakımında kullanacaksınız karanfil yağını başka bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak saç diplerinize uygulayabilirsiniz. Bu yağ saç uzamasına birebirdir.

Karanfil yağını cilt üzerinde kullanmak istiyorsanız pamuk yardımıyla direkt olarak cildinize uygulayabilirsiniz.

NOT: Bu haber genel bilgi amaçlıdır. Herhangi bir alerjik reaksiyonla karşılaşmamak adına kullanmadan önce mutlaka dikkatli olun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin