Bir damlasıyla bile akneye, sivilceye kesin çözüm! Çay ağacı yağının sırrı ortaya çıktı

Çok eski zamanlardan beri özellikle denizciler tarafından kullanılan ve özellikle diş kanaması, bağırsak hastalıkları, kas ve kemik ağrılarının tedavisi için uygulanan çay ağacının yağının bambaşka bir tedavi edici özelliği de ortaya çıktı. Özellikle cilt temizliği konusunda bire bir kulanım alanı olan çay ağacı yağı, sivilceler için çözüm olabiliyor. Peki çay ağacı yağının faydaları nelerdir? Çay ağacı yağı hangi hastalıklara iyi gelir? Çay ağacı yağı nasıl kullanılır?

Google Haberlere Abone ol
Bir damlasıyla bile akneye, sivilceye kesin çözüm! Çay ağacı yağının sırrı ortaya çıktı

Alternatif tıp içerisinde kullanımına ek olarak kozmetik, antiseptik, antifungal ve antiviral özellikleri de bulunan, Avustralya’nın kuzeydoğu kıyısına özgü bir yağ olan çay ağacı yağı, birçok cilt durumunu tedavi edebilecek birçok iyileştirici faydaya sahip olduğuna inanılıyor.

Uçucu yağ, çeşitli antiseptik ve antimikrobiyal özelliklere sahip çalı benzeri bir bitki olan bilimsel adı Melaleuca alternifolia’dan çıkarılır. Yaprakları beyazımsı renkte olan çay ağacının içeriğinde yüksek oranda yağ bulunur. Topikal olarak kullanıldığında, çay ağacı yağının antibakteriyel olduğuna inanılır. 

Son yıllarda alternatif veya tamamlayıcı tedavi uygulamaları kapsamında çay ağacı yağı oldukça popüler hale gelmiş bir üründür. Günümüzde birçok kozmetik, cilt üzerine uygulanan ilaç ve temizlik ürünü içerisinde bulunur.

Bir damlasıyla bile akneye, sivilceye kesin çözüm! Çay ağacı yağının sırrı ortaya çıktı

ÇAY AĞACI YAĞININ BİRÇOK FAYDASI VAR

Çay ağacı yağı, doğal el dezenfektanı yapımında kullanılabilir. Hastalık oluşturma potansiyeline sahip mikroorganizmalara karşı mücadelede kullanılan hijyen ürünlerinin etkisini güçlendirici bir etkisi olabilir aynı zamanda sinir bozucu eklembacaklıların uzak tutulmasına yardımcı olabilir ve özellikle akne tedavisi konusunda etkisi oldukça büyüktür. Çeşitli çalışmalar hem akne sayısı hem de bu lezyonların seyri üzerinde etkili olabileceğini göstermiştir. %5’lik çay ağacı jeli kullanılan bir çalışmada akne lezyonlarının plasebo grubuna göre daha etkili olduğu tespit edilmiştir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin