Bir çocuk istismarı skandalı daha! 13 yaşında hamile kaldığı ortaya çıktı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde karın ağrısı şikâyetiyle 11 Kasım'da hastaneye giden 13 yaşındaki Suriyeli kızın 37 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Bir çocuk istismarı skandalı daha! 13 yaşında hamile kaldığı ortaya çıktı

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; Bismil Devlet Hastanesi acil servisine götürülen ve geçici koruma statüsünde sığınmacı olduğu tespit edilen Suriye uyruklu 13 yaşındaki Maram Harba'nın muayenesinde 37 haftalık gebe olduğunu tespit eden doktorlar durumu hastane polisine bildirdi.

İfadesi alınan küçük kız bir yıl önce ailesi tarafından imam nikâhıyla evlendirildiğini, bu nedenle hamile kaldığını söyledi.

Bu ifade üzerine küçük kızın babası Ahmad Harba ile annesi Emne El Daas gözaltına alındı.

Kızlarını kendi rızasıyla kendileri gibi Suriyeli mülteci olan Mouhammad Temir ile evlendirdiklerini, Türkiye'ye evlilik yaşı sınırı olduğunu ve bunun suç olduğunu bilmediklerini belirttiler.

'SURİYE’DE EVLİLİK YAŞI YOK, SUÇ DEĞİL'

Bu ifade üzerine küçük kızla imam nikahı kıyarak evlenen 24 yaşındaki Mouhammad Temir de gözaltına alındı.

Temir ifadesinde, Maram ile bir yıl önce ailesinin de onay vermesi üzerine imam nikâhıyla evlendiklerini belirterek, “Evlendiğimizde fiziksel görünümüne göre 16 yaşında biliyordum, gerçek yaşını bilmiyordum. Suriye'de evlilik yaşı olmadığı için bunun Türkiye'de yasak olduğunu da bilmiyordum. Sorun olacağını bilseydim böyle bir evlilik yapmazdım” dedi.

'RIZAMLA EVLENDİM ŞİKAYETİM YOK'

Mağdur Maram Harba da ifadesinde, geçen yıl Kurban Bayramı’ndan sonra Türkiye'ye geldiğini ve Mouhammad ile burada tanışıp evlenmeye karar verdiklerini belirterek, “İlk cinsel birlikteliği de imam nikâhından sonra yaşadım ve şu anda 9 aylık hamileyim. Bizim ülkemizde evlilik yaşı olmadığı için Türkiye'de yasak olduğunu bilmiyordum, rızamla evlendiğim için kimseden şikâyetçi değilim” dedi.

'RIZA 15 YAŞINDAN KÜÇÜKSE OLMAZ'

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Cinsel Suçlar Soruşturma Bürosu, yasa gereği 15 yaşından küçük çocuğun rızasının olamayacağı için çocuğun annesi, babası ve evlendirildiği kişi hakkında, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 30'ar yıl hapis istemiyle dava açtı.

İddianamede, mağdur çocuk ile evlendiği kişi arasında cinsel birlikteliğin çocuğun 15 yaşından küçük yaşta olduğu, bu duruma anne ve babasının da rıza göstererek bu suça yardım ettikleri ifade edildi.

Üç sanığın da fikir ve eylem birliği içinde çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçunu işledikleri kaydedildi. Sanıklar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin