Bir borcam dolusu dev lezzet: Cocostar pasta tarifine dibiniz düşecek. Cocostar pasta nasıl yapılır?

Akşam çayın yanına lezzetli bir tarif arıyorsanız cocostar pasta tam size göre. Hafif ve pratik yapılışı sizi mest edecek!

Google Haberlere Abone ol
Bir borcam dolusu dev lezzet: Cocostar pasta tarifine dibiniz düşecek. Cocostar pasta nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir pasta tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tarif tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayacağınız aynı zamanda lezzetiyle de mest olacağınız bu tarifi mutlaka deneyin!

Malzemeler;

Keki için;

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un

Kekin üzerini ıslatmak için;
1 su bardağı süt (200 ml)

Kreması için;

2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
3 su bardağı Hindistan cevizi

Üst ganajı için;

200 ml sıvı krema
120 gr sütlü çikolata
60 gr bitter çikolata

Yapılışı;

İlk olarak keki hazırlamaya başlayacağız. Keki için uygun bir kabın içerisine şeker ve yumurtayı alalım. Beyazlaşana dek güzelce mikser yardımıyla çırpalım.

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine sıvı yağı, sütü, unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edelim. Malzemeleri de ilave ettikten sonra bir kez daha güzelce çırpalım.

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra borcamın içerisini güzelce yağlayalım. Yağladığımız borcamın içerisine hazırladığımız kek hamurunu ilave edelim.

Akabinde önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişmesini sağlayalım. 30 dakikalık sürenin sonunda pişen keki fırından çıkaralım ve üzerine soğuk süt gezdirelim.

Keki soğumaya bıraktıktan sonra üzerine krem şantiyi hazırlamaya başlayabiliriz. Krem şantiyi güzelce çırpalım. Şantiyi çırpma işlemini tamamladıktan sonra Hindistan cevizini içerisine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.

Krem şanti kısmını hazırladıktan sonra çikolatalı kısmını hazırlamaya başlayabiliriz. Çikolata ganajı için kremayı uygun bir sos tavasında ısıtalım.

Krem şantiyi ısıtıktan sonra çikolatayı içerisine ilave edelim. Kek tamamıyla soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi ilave edelim.

Güzelce şantiyi yaydıktan sonra soğumuş çikolata sosunu da güzelce ilave edelim. Çikolata sosunuda ilave ettikten sonra buzdolabında yaklaşık olarak 2 ile 3 saat arasında dinlendirelim.

Ardından dilediğinizi gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin