Bir adım kaldı finaldeyiz

Olimpiyatlarda Madrid elendi, İstanbul finalde!

Google Haberlere Abone ol
Bir adım kaldı finaldeyiz

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday kentlerden Madrid oylamanın ilk turunda elendi. İstanbul, 2020 Olimpiyatları'na evsahipliği yapmak için Tokyo'yla yarışacak.



Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Hilton Otel'de gerçekleşen 125. IOC toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nı düzenleyecek kentin belirleneceği oylamanın ilk turu gerçekleşti.



Aday kentlere IOC üyelerinin oy verirken kullanılacakları rakamlar, çekilişle belirlendi. Tokyo için 2, Madrid için 4, İstanbul için ise 8 rakamı tespit edildi. Tokyo için oylama yapanlar 2, Madrid için oy atanlar 4, İstanbul için oy atan IOC üyeleri ise 8'e bastı.



Elektronik ortamda gizli yapılan oylamada, IOC Başkanı Jacques Rogge oy kullanmadı. Oylamada, Türk IOC Üyesi Uğur Erdener, Japon IOC üyesi Tsunekazu Takeda ile İspanyol IOC üyesi Juan Antonio Samaranch ve Marisol Casado oy kullanmadılar.  



Oylamanın ilk açıklanan sonucuna göre İstanbul ve Madrid eşit sayıda oy aldı, Tokyo ise finale kaldı. Bu durumda İstanbul ve Madrid için yeniden oylama yapıldı. Bu defa da bir IOC üyesinin cihazında teknik sorun tespit edildi ve iki kent yeniden oylandı. 



IOC Başkanı Rogge'un açıklamasına göre, bütün oyların geçerli sayıldığı oylamada toplam 94 IOC üyesinin oy kullandı. İstanbul 48 oy alarak finale kaldı. Madrid ise elenen kent oldu.



Sonucun ardından medya merkezindeki Türk basın mensuplarının yaşadığı coşku uluslararası medyanın da ilgisini çekerken İspanyol gazetecilerin ise büyük şok yaşadıkları gözlendi.



AA




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin