Bir acı kayıp da basın dünyasından

Deneyimli gazeteci hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Bir acı kayıp da basın dünyasından

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, sürekli basın kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Ali Gümüş bugün vefat etti.



Gazeteci Gümüş 4 Nisan Cumartesi günü Levent Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



Ali Gümüş'ün özgeçmişi



1940 yılında Safranbolu Yörük Köyü'nde doğdu. Gazeteciliğe Günlük Spor gazetesinde 1959 yılında başladı. Daha sonra Son Posta gazetesinde çalışmalarını sürdürdü. 35 yıl süre ile görev yaptığı Tercüman gazetesinde Spor, Magazin Müdürlüğü, Genel Yayın Koordinatörlüğü ve Genel Müdürlük yaptı. (1981-1982) yıllarında bu gazete Avusturalya'da basılırken Sidney'de bulundu. FİLA tarafından 3 kez 'Dünya Güreşine Hizmet Madalyası' ile ödüllendirildi. Mesleki yarışmalarda birçok birincilik sahibi olan Ali Gümüş'ün 30 yakın kitabı yayınlandı. 'Mareşal Fevzi Çakmak' adlı eseri Çince'ye çevrildi. 1999 yılında Atina'da Dünya Spor Yazarları (AIPS) Güreş Kurulu Başkanlığı'na seçildi, uzun yıllar bu görevi sürdürdü. İngilizce, Almanca ve Rumence bilen Gümüş 2011 yılında TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne değer görüldü. Ali Gümüş evli ve 2 çocuk sahibiydi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin