BioNTech aşısı yan etkileri neler. BioNTech aşısı hangi ülkenin. 2023 BioNTech aşısı vücutta ne kadar kalır. BioNTech aşısı zararlı mı?

BionTech aşısı 2020'de tüm dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı geliştirildi. Çok sayıda kişi koronavirüsten korunmak için BionTech aşısı oldu. Aşının uygulandığı kişilerde 1-2 gün süreyle farklı yan etkiler görüldü. BioNTech aşısının içeriğine ve etkilerine karşın araştırmalar hız kazandı. Peki BioNTech aşısı yan etkileri neler? BioNTech aşısı zararlı mı, vücutta ne kadar kalır?

BioNTech aşısı yan etkileri neler. BioNTech aşısı hangi ülkenin. 2023 BioNTech aşısı vücutta ne kadar kalır. BioNTech aşısı zararlı mı?

BioNTech Almanya merkezli halka açık biyoteknoloji şirketidir. Türk-Alman bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından kurulmuştur.

BionTech aşısının içeriği ve yan etkileri, bir sağlık çalışanının aşı olduktan sonra kalp ritminde bozukluk, beyin sisi gibi durumları yaşaması ve şirkete dava açmasıyla 2023'te yeniden gündeme geldi.

Bu kapsamda BioNTech aşısı olan kişiler aşının yan etkilerini ve aşının günümüzde vücutta kalıp kalamayacağını sorguluyor.

BİONTECH YAN ETKİLERİ NELER?

BionTech yan etkisi aşı olduktan sonra 1-2 gün içerisinde birçok kişide görülmüştü. Genellikle hafif olarak kolda kızarıklık, ağrı, şişlik gibi yan etkiler ortaya çıkmıştı. 

BionTech aşısının yan etkileri şunlardır:

Baş ağrısı şikayeti
Yorgun hissetme
Aşının uygulandığı kolda ağrı
Aşının uygulandığı bölgede kızarıklık
Kas-eklem ağrıları
Titreme
Mide bulantısı
İshal
Ateş

ABD'de Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) yaptığı araştırmaya göre mRNA teknolojisi kullanan aşıların (Biontech-Moderna) ikinci dozunu alanların en az 3'te 2'sinde yorgunluk, halsizlik ve kas ağrısı gibi şikayetler baş gösterdi.

2023 BİONTECH AŞISI VÜCUTTA NE KADAR KALIR?

Memorial internet sitesinde yer alan habere göre Sinovac aşısının koruyuculuğunun 3 ile 6 ay arasında, BioNTech aşısının koruyuculuğunun ise 9 ile 12 ay arasında olduğu düşünülüyor.

BİONTECH AŞISI İÇERİĞİ NEDİR?

Mrna’ya ek olarak Biontech aşısı, lipidler ((4hidroksibütil)azanediil)bis(heksan-6,1-diil)bis(2-heksildekanoat), 2 [(polietilen glikol)-2000]-N,N-ditetradesilasetamid, 1,2-Distearoyl-sn-glisero-3-fosfokolin ve kolesterol), potasyum klorür, monobazik potasyum fosfat, sodyum klorür, dibazik sodyum fosfat dihidrat ve sukroz bileşenlerini içerir.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin