Binlerce kullanıcısı var. ABD'de dünyanın en büyük kripto varlık platformuna dava açıldı. Binance düzenlemeleri ihlal etmekle suçlanıyor

ABD’de dünyanın en büyük kripto varlık platformu Binance’e dava açıldı. Davayı Emtia Vadeli İşlem Komisyonu platformu düzenlemeleri ihlal ettiği gerekçesiyle açtı.

Google Haberlere Abone ol
Binlerce kullanıcısı var. ABD'de dünyanın en büyük kripto varlık platformuna dava açıldı. Binance düzenlemeleri ihlal etmekle suçlanıyor

Davayı Emtia Vadeli İşlem Komisyonu CFTC'den yapılan açıklamaya göre, Chicago federal mahkemesinde açılan davada, Binance ve kurucusu Zhao, düzenleme ihlalleri ile suçlandı.

Binance'in CTFC'ye uygun şekilde kaydolmayarak bazı yükümlülüklerden kaçtığı ve federal yasaları hiçe saydığı iddia edildi.

Davada, para cezasının yanı sıra, ihlallerin devamına karşı ihtiyati tedbir talebinde bulunuldu.

Açıklamada ifadelerine yer verilen CFTC Başkanı Rostin Behnam, Komisyonun değişken ve riskli dijital varlık piyasasında suistimalleri bulmak ve durdurmak için tüm yetkisini kullanmaya devam edeceğini vurgulayarak, Binance'in yıllardır CFTC kurallarını ihlal ettiğini bildiğini savundu.

CFTC en az 2021’den beri Binance’i ABD’de ikamet edenlerin kripto türevlerini alıp satmasını engelleyip engellemediği konusunda soruşturuyor.

ABD’de birçok düzenleyici kurum Binance’in faaliyetlerini yakından takip ederek soruşturmalar açıyor. ABD Vergi Dairesi Binance’teki kara para aklama faaliyetlerini soruşturuyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ise platformun kayıt dışı işlemleri destekleyip desteklemediğini inceliyor.

Etiketler binance kripto abd dava
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin