Binlerce eczacı hakları için Ankara'da eylemde: ‘Dur de’ tükeniyoruz!

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce eczacı Ankara’da buluştu. Taleplerini dile getiren eczacılar, “Dur de! Tükeniyoruz” sloganıyla eylem yaptı. İlaç yokluklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, hak kaybına ve yok sayılmaya karşı çıkan eczacılar düzenleme istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Binlerce eczacı hakları için Ankara'da eylemde: ‘Dur de’ tükeniyoruz!

Türk Eczacıları Birliğince (TEB) düzenlenen "Büyük Eczacı Mitingi"nde, eczacıların sorunlarının çözülmesi talebi dile getirildi.

Ekonomik koşullar, yüksek ilaç fiyat farkları ve ilaç yoklukları gibi sorunlar karşısında seslerini duyurmak isteyen eczacılar, 14 yıl sonra alana çıktı. Türkiye’nin 81 ilinden sabahın erken saatlerinde Ankara’ya gelen eczacılar, Anıtpark’ta toplandı.

TEB Başkanı Arman Üney, Anıtpark'taki mitingde bir araya gelen eczacılar adına yaptığı konuşmada, mesleklerine karşı yapılan haksızlıklara karşı durmak için miting yaptıklarını belirtti.

Binlerce eczacı hakları için Ankara'da eylemde: ‘Dur de’ tükeniyoruz!

SALGINDA DA ÇALIŞTIK, HAKLARIMIZI ALAMIYORUZ

Kesintisiz sağlık hizmeti verilmesi için salgın sürecinde de çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Üney, eczacılıkla ilgili yapılan düzenlemelerin yeterli olmadığını söyledi.

Arman Üney, Sosyal Güvenlik Kurumunun ilaç alım protokolünde yaşanılan ekonomik sıkıntıya çözüm üretecek gerçekçi iyileştirmeler yapılmasını istediklerini belirterek, "Biz eczacılar ilaç yokluklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacısının hak kaybına, eczacıların yok sayılmasına 'dur' diyoruz." şeklinde konuştu.

Mitinge CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile eczacı odalarının il başkanları, üyeleri, eczacılık fakültesi öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Binlerce eczacı hakları için Ankara'da eylemde: ‘Dur de’ tükeniyoruz! - Resim : 2

TALEPLERİNİ SIRALADILAR

Eczacıların talepleri ise şöyle:

  • İlaç yoklukları son bulsun istiyoruz. Halkımız her ilaca her eczaneden kolayca ulaşsın istiyoruz.
  • İlaç fiyat farkları olmasın, hastalarımızın cebinden para çıkmasın istiyoruz.
  • Artık daha fazla eczacılık fakültesine ihtiyacımız yok diyoruz.
  • Kamu eczacılarını görmezden gelemezsiniz, onları yok sayamazsınız diyoruz. Kamu eczacılarına hak ettiği değer verilsin diyoruz.
  • Eczanelerde çok ciddi ekonomik çıkmaz var. Yapılan düzenlemeler yeterli değil diyoruz.
  • SGK ilaç alım protokolünde, yaşadığımız ekonomik darboğaza çözüm üretecek iyileştirmeler istiyoruz.
  • İlaç fiyat kararnamesindeki güncellemeler artık bir standarda bağlansın diyoruz.
  • Birinci basamak sağlık çalışanları olarak meslek hakkımızı istiyoruz.
  • Herkes bilsin ki biz eczacılar, hak ettiğimiz değeri alana kadar durmayacağız. Buradan bir kez daha hep birlikte haykırıyoruz. Artık sözün bittiği yerdeyiz! Son kez alanlardan haykırıyoruz. Eczacıya hak ettiği değer verilsin diyoruz.
Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin