Binler Hırant Dink için buluştu: 'Buradayız Ahparig!'

Öldürülmesinin 6. yılında binler bir kez daha Agos gazetesinin önünde Hrant Dink için buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Binler Hırant Dink için buluştu: 'Buradayız Ahparig!'

1 hafta süren anma etkinliklerinin ardından bugün Dink'in genel yayın yönetmenliğini yaptığı ve öldürüldüğü Agos gazetesinin önünde kitlesel bir anma töreni düzenlendi. 



Şiddetli yağmura rağmen saat binlerce kişi farklı kollardan Agos Gazetesi'nin önüne doğru yürümeye başladı. 



Kortejlerin en önünde Dink ailesi, Cumartesi anneleri ve siyasi cinayetlerde yaşamını yitirenlerin aileleri yer aldı.





Nor Zartonk, Halkevleri, ÖDP, TKP, ESP, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, Kaldıraç, BDSP, ve Mücadele Birliği üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, Hrant Dink’i katledilişinin 6. yılında anmak ve kontrgerillayı protesto etmek için İstanbul Şişli’deki Cevahir AVM önünde toplandı.



13.30′da yolu trafiğe kapatan ve sayısı giderek artan kitle Agos’a doğru yürüyüşe geçti.



Yürüyüş boyunca "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz", "Faşizme inat, kardeşimsin Hrant", "Katil devlet hesap verecek", "Faşistler halka hesap verecek", "Katilleri koruyan cinayete ortaktır", "Karanlığa, katillere, kötülüğe karşı buradayız ahparig", "Türk, Kürt, Ermeni yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atılıyor. 





Buradayız ahparig



Şişli Camii önünde  yürüyüş kolları buluştu. Ana pankartta “Buradayız Ahparig” yazılı. Agos’a giden kortejin boyu 1,5 kilometreyi aştı.



BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'de kortejin önünde yürüdü:





ÇARŞI ölen maden işçilerini de andıkları pankartlarıyla yürüyüşe dahil oldu:





15.00′te anma programı başladı. Agos’un önünde bekleyenler Hrant Dink’in sesinden, yazdıklarını ve buna karşı hakkında başlatılan saldırı kampanyalarını dinledi.. 





Yüzlerce kişi, Hrant Dink’in vurulduğu yere karanfiller bıraktı.





Hrant’ın arkadaşları adına konuşan Bülent Aydın, “Evleri basılan gazetecilerin, okullarından hapishaneye gönderilen öğrencilerin, Roboski’de ağlayan annelerin sesiyiz” dedi.



15.00′da anma programı başladı. Agos’un önünde bekleyenler Hrant Dink’in sesinden, yazdıklarını ve buna karşı hakkında başlatılan saldırı kampanyalarını dinledi.



Ardından sözü Noam Chomsky aldı. Chomsky, “Hrant Dink’in idealleri için mücadele etmeliyiz” dedi.



Agos Gazetesi’nden binlerce kişiye seslenen Hrant Dink’in eşi Rakel Dink şöyle konuştu:



“Yok etmek var olmaksa, var olmanız bizim yok olmamız üzerindense bu sizin büyüklüğünüzün, üstünlüğünüzün ispatı değil hiçliğinizin ispatıdır. Doğruluk ve adalet için birbirimize hikayelerimizi anlatmak ve anlamak için buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz.”



Haber: Sendika.org



Fotoğraflar: 140journos




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin