Binali Yıldırım, gazeteci Ali Avcu'ya haciz başlattı. Avcu borcu ödeyemezse hapse girecek... Cezanın nedeni; Yurt gazetesinde yayınlanan İDO yazısı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Ali Avcu'nun Yurt gazetesinde kaleme aldığı köşe yazıları nedeniyle dava açtı. Mahkeme, Avcu'yu 25 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Ceza; faizi ve diğer masraflarla birlikte 35 bin 726 liraya çıktı. Yıldırım, gazeteci Avcu'ya haciz işlemi başlattı. Avcu, cezayı ödeyemezse hapse girecek. Yurt gazetesi yüzlerce mağdur ettiği gazetecinin yanına bir isim daha eklemiş olacak.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Binali Yıldırım, gazeteci Ali Avcu'ya haciz başlattı. Avcu borcu ödeyemezse hapse girecek... Cezanın nedeni; Yurt gazetesinde yayınlanan İDO yazısı

Gazeteci Ali Avcu 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Yurt gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Avcu, bu yazısında Yıldırım'ın İBB iştiraki İDO'da çalıştığı dönemdeki usulsüzlük iddialarına yer verdi.

Seçimlerden sonra Yıldırım, Avcu hakkında şikayette bulundu. Mahkeme sonucunda Avcu 25 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Ceza; faizi ve diğer masraflarla birlikte 35 bin 726 liraya çıktı.

Binali Yıldırım, gazeteci Ali Avcu'ya haciz başlattı. Avcu borcu ödeyemezse hapse girecek... Cezanın nedeni; Yurt gazetesinde yayınlanan İDO yazısı

Yıldırım, gazeteci Avcu'ya 9 Aralık 2021 haciz işlemi başlattı. Bu kapsamda Avcu'nun banka hesaplarına bloke konuldu. Avcu'nun bu cezayı ödememesi durumunda hapse gireceği öğrenildi.

Binali Yıldırım, gazeteci Ali Avcu'ya haciz başlattı. Avcu borcu ödeyemezse hapse girecek... Cezanın nedeni; Yurt gazetesinde yayınlanan İDO yazısı - Resim : 2

YURT GAZETESİNİN İLK MAĞDUR ETTİĞİ GAZETECİ DEĞİL

Gazetecilerin haberlerinden dolayı aldıkları para cezalarını haberlerinin yayınladığı, çalıştıkları gazeteler ödüyor. Ancak Yurt gazetesi çalışan gazetecilere hem maaş ödememesi hem de davalarında ve alınan cezalarda hiçbir destekte bulunmaması ile sık sık gündeme geliyor. Yurt gazetesinin maaş ödemediği yüzlerce gazetecinin yanında Yurt gazetesi yüzünden cezalara mahkum edilen 10'larca gazeteci mevcut.

2018 yılının aralık ayında Independent Türkçe yazarı Gülseven, Yurt gazetesindeki, gazetecilik faaliyetleri sebebiyle hakkında açılan tazminat davalarındaki cezaların ödenmemesi sonucunda tutuklanmıştı. Gülseven’in tutuklanmasının gerekçesi ise, Yurt gazetesi patronu CHP’li Durdu Özbolat’ın 31 bin 500 liralık kesinleşen tazminat cezasını ödememesiydi.

GÜLSEVEN 2018 YILININ HAZİRAN AYINDA DA AYNI GEREKÇELERLE TUTUKLANMIŞTI

Gülseven 2018'in haziran ayında da aynı nedenlerle tutuklanmıştı. Gülseven hakkında, eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a yönelik hakaret iddiasıyla hakkında tazminat cezası hükmü bulunuyordu.

Gülseven, CHP eski Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu Yurt Gazetesinde yer alan yazısına yönelik açılan davanın sonucu olarak mahkum edildiği tazminatı gazete yönetiminin ödemeyi gerçekleştirmemesi sebebiyle Burhaniye Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişti.

Gülseven, daha önce de sosyal medya hesabından gazete yönetiminin ödeme yapmadığını ve hapse girme ihtimali olduğunu belirtmişti. Gülseven hakkında bu kadar dava olmasının nedenlerinden biri; Gülseven'in bir dönem gazetenin Sorumlu Yazıişleri Müdürlüğünü yürütmesiydi.

ODATV EDİTÖRÜ DE CEZA ALMIŞTI

Odatv Editörü Caner Taşpınar da Özbolat nedeniyle tazminata mahkum olmuştu. Yurt gazetesi davayı takip etmemiş ceza yine bir gazeteciye kesilmişti.

Özbolat sık sık çalışanların maaşını ödememesiyle gündeme gelmişti.

Özbolat'ın maaşını ödemeyerek yüzlerce, ceza nedeniyle de 10'larca gazeteciyi mağdur ettiği biliniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin