Binali Yıldırım, AKP'nin 3. Genel Başkanı oldu; Erdoğan hükümeti kurma görevini verdi!

Yıldırım'ın yeni hükümeti salı günü açıklaması bekleniyor...

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım, AKP'nin 3. Genel Başkanı oldu; Erdoğan hükümeti kurma görevini verdi!

AKP 2. Olağanüstü Kongresi Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşti.Binali Yıldırım'ın 'tek Genel Başkan adayı' olarak katıldığı kongrede 1411 delege oy kullandı. Yıldırım, 1405 oy alarak genel başkan seçildi. 6 delegenin oyu ise geçersiz sayıldı. Tek liste halinde gidilen MKYK seçimlerinde ise 1470 delegeden 1349'u oy kullandı. MKYK Asıl Üyeleri 1343 oyun tamamını alarak onaylandı, 6 oy ise geçersiz sayıldı. 



Ahmet Davutoğlu, saat 18.00'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanile görüşüp istifasını sundu. Erdoğan, Davutoğlu ile görüşmesinden sonra Yıldırım'ı kabul etti ve yeni hükümeti kurma görevini verdi. Yeni hükümetin salı günü açıklanması bekleniyor. Yeni MKYK da pazartesi günü ilk defa toplanacak.

 



Yeni MKYK açıklandı



Mehmet Ali Şahin, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Cemil Çiçek, Ömer Çelik, Faruk Çelik, Recep Akdağ, Mevlüt Çavuşoğlu ve Bülent Gedikli gibi önceki MKYK'da yer alan 20 isim yeni listede yer almıyor. 



Ahmet Davutoğlu, son kez Başbakan ve Genel Başkan sıfatıyla kürsüye çıktığı kongrede, "Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında yarattığı rahatsızlığın da farkındayım" diye konuştu. "Fiili durum hukuki hale getirilmeli, bunun yolu başkanlıktır" diyen Binali Yıldırım'ın konuşurken sesi kısıldı. Yıldırım, "Sesime inat sizlerle muhabbet etmeye devam edeceğiz. Sesim kısıldı ama gönülden gönüle giden yolları hiç kimse engelleyemez. Yeni anayasayı, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?" ifadesini kullandı.  (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin