BİM'e verilen ceza iptal edildi mi? Rekabet Kurulu'nun cezasını dava eden BİM'den açıklama geldi. Zincir marketlere verilen cezanın en büyüğü ondaydı

Ekim ayında zincir marketlere yönelik yürütülen soruşturmada para cezasına çarptırılan BİM, Rekabet Kurumu'nun zincir marketlere verdiği para cezasına karşı açılan davanın esastan reddedildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
BİM'e verilen ceza iptal edildi mi? Rekabet Kurulu'nun cezasını dava eden BİM'den açıklama geldi. Zincir marketlere verilen cezanın en büyüğü ondaydı

Ekim ayında büyüyen zincir marketler tartışmasında çoğu kuruluş hakkında soruşturma yürütülüp firmalar para cezasına çarptırılmıştı.

BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A 101 ve Savola Gıda'ya toplam 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası vermişti.

EN BÜYÜK CEZAYI BİM ALMIŞTI

BİM tüm marketler içinde 958 milyon lirayla en büyük cezayı almış ve kararın iptali için dava açmıştı.

KARARA İTİRAZ DA REDDEDİLDİ

BİM'den KAP'a yapılan açıklamada "Karara itiraz için 30 gün içerisinde ikinci derece mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi nezdinde istinaf başvurusunda bulunulacaktır" denildi.

 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"30.10.2021,17.02.2022 ve 18.03.2022 tarihli KAP açıklamalarımızda Rekabet Kurumu tarafından Şirketimizin de dahil olduğu beş zincir market ve bir tedarikçi şirkete idari para cezası verdiği ve bu kararına karşı iptal davasının Şirketimiz tarafından ilgili İdare Mahkemesi nezdinde açıldığı duyurulmuştu.

Ankara ilgili İdare Mahkemesi nezdinde (İlk derece mahkeme) görülen dava esastan reddedilmiştir. Karara itiraz için 30 gün içerisinde ikinci derece mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi nezdinde istinaf başvurusunda bulunulacaktır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin