BİM'den İzmir depremiyle ilgili iddialara cevap

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından BİM'le ilgili 'kolonları kesti, bina çöktü' iddiası ortaya atılmıştı. BİM'den iddialarla ilgili resmi açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
BİM'den İzmir depremiyle ilgili iddialara cevap

İzmir'de medyadana gelen 6.6'lık depremin ardından perakende zinciri BİM'le ilgili iddialar ortaya atıldı. İzmir'de çöken bir binanın altında bulunan BİM şubesinde bina kolonunun kesildiği ve bu sebeple binanın çöktüğü iddiasına BİM'den resmi açıklama geldi.

BİM tarafından yapılan açıklamada binanın statiğini değişitirecek hiçbir işlem yapmadıkları belirtilirken, "Asılsız iddialara karşı tüm yasal haklarımızı kullanmakta kararlıyız" denildi.

BİM'den şu açıklama yapıldı:

"Asılsız iddialara karşı tüm yasal haklarımızı kullanmakta kararlıyız.

İzmir’ de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen deprem tüm Türkiye’yi üzüntüye boğmuştur. Bu afette yaşamlarını yitirenlere Allah’ tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bayraklı ilçesindeki Yılmaz Erbek Apartmanı’nın, zemin katında yer alan BİM mağazasında yapılan tadilatlar nedeniyle yıkıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. tarafından binanın statiğini değiştirecek herhangi bir taşıyıcı, kolon, duvar kırımı veya kesimi kesinlikle yapılmamıştır.

Mağazamıza Bornova Belediye ve Bayraklı Belediye Başkanlıkları tarafından yapılan denetimler sonrasında hiç bir olumsuz bulguya rastlanmayarak ruhsat verilmiştir.
Bu asılsız iddia ve iftiraları öne sürenler hakkında tüm yasal haklarımızı kullanmakta kararlı olduğumuzu değerli kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin